Šport
10 ogledov

Federer izločil Roddicka

Federer se je dodobra namučil z Roddickom. Žurnal24 main
V četrtfinalnem obračunu je Švicarski teniški igralec Roger Federer izločil Američana Andyja Roddicka s 7 : 6, (5), 7 : 6 (4) in 6 : 2. Pri ženskah je Venus Williams premagala Jeleno Janković s 6 : 4, 1 : 6 in 7 : 6.

Trenutna številka ena svetovnega tenisa in trikratni zmagovalec odprtega prvenstva ZDA Roger  Federer je za odpravo amriškega upa potreboval dve uri in dve minuti, dvoboj pa je dobil po dveh podaljšanih nizih. Roddick je naredil kar 24 neizsiljenih napak, kar je šest več od Federerja. Ključni trenutek na tekmi je bil v šesti igri tretjega niza, ko je Roddick s slabim backhandom zaostal s 4 : 2.  "Mislim, da je bil dvoboj na zelo visoki ravni. S svojo igro sem zelo zadovoljen, dobro pa  je odigral tudi Roddick," je po koncu gentelmensko dejal Federer, ki se bo v polfinalu pomeril z Nikolajem Davidenkom. Za finale se bosta pomerila tudi Novak Djokovićin David Ferrer, slednji je izločil Rafaela Nadala.

Williamsova prek Jankovićeve
V ženski konkurenci je Venus Williams  premagala Srbkinjo Jeleno Janković. Tudi Američanka se je morala, podobno kot Federer, za polfinale zelo potruditi, saj je zmagala šele po treh nizih. "Borila sem se in poskušala narediti vse, da bi dvoboj dobila. Nekaj izgubljenih točk tu, nekaj tam, in zmaga je splavala po vodi," je po dvoboju povedala Jankovićeva. Willamsova se bo za finale udarila z Justine Henin-Herden, drugi polfinale pa bo rusko obarvan, saj se bosta pomerili Svetlana Kuznetsova, ki je s 6 : 1, 6 : 4 premagala Agnes Szavay, in Ana Chakvetadze, ki je bila s 6 : 4, 6 : 1 boljša od Izraelke Shahar Peer.




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.