Šport
23 ogledov

Federer: Krepko je prestopil mejo

roger federer EPA
Švicarski teniški as Roger Federer se je pridružil kritikom na račun Nicka Kyrgiosa, ki je z neprimerno izjavo na turnirju v Montrealu šokiral njegovega rojaka Stana Wawrinko.

Avstralski tenisač Nick Kyrgios se je s šokantno potezo na obračunu kanadskega Mastersa v Montrealu zameril tudi najuspešnejšemu tenisaču vseh časov Rogerju Federerju.

Dvajsteletnik je nasprotniku Stanu Wawrinki dejal, da je Thanasi Kokkinakis spal z njegovim dekletom Donno Vekić. ''Žal mi je, da ti moram to povedati, prijatelj,'' je kar sredi obračuna izjavil Kyrgios.

Federer, sicer velik navijač enega najobetavnejših igralcev na svetu, je bil v Cincinnatiju, kjer v tem tednu poteka sedmi Masters v letošnji sezoni, kritičen do mladega Avstralca.

''Mislim, da se lahko vsi strinjamo, da je krepko prestopil mejo,'' je povedal za Cincinnati Enquirer. ''V tenisu nismo vajeni takšnih besed. Vem, da je v drugih športih to nekaj pogostega, morda celo običajnega. A ne v našem športu,'' je pred začetkom turnirja, ki ga je v preteklosti osvojil že šestkrat, dodal Federer.

''Prav je, da ga ATP Tour strogo kaznuje in mu pojasni, da to ni pravi način,'' je nadaljeval zmagovalec 17 turnirjev za Grand Slam in dodal, da incident ''ni dober za šport, v katerem si športniki prizadevajo, da bi si ustvarili dober imidž.''

''Želimo si, da bi se otroci želeli udejstvovati v tem športu, saj gre za lep šport,'' je zaključil Federer. Kyrgios je bil zaradi neprimernih besed kaznovan z 9000 evri denarne kazni.

Komentarjev 2
  • Papaja Popi 09:40 18.avgust 2015.

    Slovnica pri tem novinarju in tipkanje , je španska vas.Kako neki je naredil osnovno šolo, kaj šele višjo.

  • francek 09:25 18.avgust 2015.

    Kaj pa, če je res?