Šport
8 ogledov

Federer le stežka prek Baghdatisa

RogerFedererSPokalom Žurnal24 main
Roger Federer se je z zmago 7 : 6 (5), 7 : 5 nad Marcusom Baghdatisom uvrstil v četrtfinale teniškega turnirja v Cincinnatiju.

Zanimivo Marcus Baghdatis še nikoli v petih medsebojnih dvobojih ni premagal trenutne številke ena svetovnega tenisa. Vseeno je Švicarju povzročil kar nekaj preglavic, kar je nenazadnje priznal tudi sam: „ To je bil pravi moški obračun, oba sva se borila po najboljših močeh. Žogico sem na vse pretege poskušal ohraniti v igrišču, kar je bilo zelo zahtevno opravilo, saj je bila neverjetno hitra,“ je dejal Federer.
"Nisem mogel verjeti, da sem izgubil prvi set. Federer ga je praktično dobil zaradi svojega slovesa in ne zato ker sem igral slabše,“ se s porazom ni mogel sprijazniti Ciprčan, ki je Federerju z dvema dvojnima napakama praktično podaril dve zaključni žogici za prvi set. Federer je nato dobil podaljšano igro in osvojil prvo ter zadnjo točko z asoma.
Za polfinale so bodo potegovali Federer, James Blake, Juan Carlos Ferrero, Nykolaj Davidenko, Lleyton Hewitt, Nikolas Almagro in Sam Querry, od turnirja pa so se že poslovila nekatera slovita imena, kot so Rafael Nadal, Andy Roddick in Novak Djojković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.