Šport
21 ogledov

Federer lepše priložnosti ne bo več imel

stanislas wawrinka roger federer EPA
Švicarska teniška reprezentanca na čelu z velikim Rogerjem Federerjem je po izpadu Španije in Srbije eden glavnih favoritov za zmago v letošnji sezoni Davisovega pokala.

Roger Federer je v svoji teniški karieri osvojil vse, kar se osvojiti da, v njegovi prenatrpani vitrini pa manjka samo še ekipna lovorika Davisovega pokala. Z vzponom Stanislasa Wawrinke, ki je januarja zmagal na OP Avstralije, ima Švica naposled ekipo, ki se lahko zoperstavi najmočnejšim teniškim nacijam na svetu.

''Vsi vemo, da imamo lepo priložnost, še posebej, ker igrava oba z Rogerjem,'' je pred četrtfinalnim obračunom s Kazahstanom povedal Wawrinka. Švicarji so v prvem krogu tekmovanja v Beogradu premagali Srbijo in poleg dvakratnih branilcev naslova Čehov postali glavni favoriti za zmago v tem prestižnem tekmovanju. Švica se bo v primeru uvrstitve med najboljše štiri pomerila bodisi z Italijo bodisi z Veliko Britanijo.

V polfinalu zadnjič pred 11 leti

Švica se je v polfinale nazadnje uvrstila pred 11 leti, ko je Federer v odločilnem obračunu v petih nizih izgubil proti Avstralcu Lleytonu Hewittu, pred natanko 22 leti pa jih je v finalu premagala reprezentanca ZDA, za katero so takrat igrali večkratni zmagovalci turnirjev za grand slam, kot so Pete Sampras, Andre Agassi, Jim Courier in John McEnroe. ''Ne razmišljamo o finalu,'' je povedal Wawrinka in previdno dodal: ''Proti Kazahstanu smo veliki favoriti, a le na papirju.''

Wawrinka bo pred domačimi navijači zaigral prvič po zmagoslavju v Melbournu, uspeh na enem od štirih največjih teniških turnirjev pa mu je vlil dodatne samozavesti. ''Nisem več izzivalec, ampak spadam med favorite. Tako name gledajo gledalci in ostali tenisači,'' je sklenil Wawrinka.

Federer se tiskovne konference ni udeležil, saj je njegova soproga Mirka Federer praznovala 36. rojstni dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.