Šport
27 ogledov

Federer ne bo zaigral v Montrealu

Roger Federer EPA
Roger Federer je odpovedal udeležbo na prvem Mastersu severnoameriške turneje, ki služi kot uvod pred zadnjim turnirjem za Grand Slam v letošnji sezoni.

Roger Federer, lanskoletni finalist kanadskega Mastersa Rogers Cup, kjer ga je v finalu premagal Jo-Wilfried Tsonga, ne bo zaigal na letošnjem turnirju, ki se prične 10. avgusta.

Gre za prvega od dveh Mastersov - 17. avgusta se prične turnir v Cincinnatiju, kjer je Federer zbral rekordnih šest lovorik (2005, 2007, 2009-2010, 2012, 2014) - pred začetkom OP ZDA v Flushing Meadowsu, s katerim se bo zaključila serija štirih največjih teniških turnirjev na svetu.

Federer uradnega razloga za odpoved ni podal, jasno je le, da želi veteran, ki bo 8. avgusta dopolnil 34 let, oklestiti svoj urnik, da bo fizično nared za napad na šesto lovoriko v velikem jabolku, kjer je bil nepremagljiv med letoma 2004 in 2008.

Tiskovna predstavnica turnirja je potrdila, da Švicar ni želel preobremeniti svojega koledarja, zato je odpovedal nastop na prvem turnirju, na katerem bi moral zaigrati po porazu v finalu Wimbledona proti Novaku Đokoviću. Švicar bo tako sezono nadaljeval v Cincinnatiju.

''Razočaran sem, da ne bom zaigral v Montrealu, saj gre za turnir in mesto, v katerem sem vedno zelo užival in ima izjemne navijače. Upam, da se vrnem v prihodnosti,'' je sporočil zmagovalec 17 turnirjev za Grand Slam in dvakratni zmagovalec Mastersa v Kanadi (2004, 2006)

''Seveda smo razočarani, da je Roger odpovedal, saj je ogled njegovih obračunov vedno privilegij. Razumemo njegovo odločitev. Vedno je bil zvest našemu turnirju in želimo si, da bi ga lahko spremljali še veliko let,'' je povedal direktor turnirja Eugene Lapierre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.