Šport
15 ogledov

Federer nerešljiva uganka za ''Kohlija''

roger federer EPA
Tretji krog odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku se je dobro končal za Švicarja Rogerja Federerja.

Drugi nosilec je brez težav v treh nizih napredoval v osmino finala, potem ko je bil v desetem medsebojnem obračunu z Nemcem Philippom Kohlschreiberjem še desetič boljši nasprotnik.

Federer je Kohlschreiberja premagal s 6:3, 6:4 in 6:4, petkratni zmagovalec tega turnirja je bil znova zbran. V nadaljevanju 34-letnega Švicarja 13. nosilec John Isner, ki je proti Čehu Jiriju Veselyju napredoval po predaji Čeha zaradi poškodbe vratu in izidu 6:3 in 6:4.

"Danes sem osvojil nekaj pomembnih točk, dobro sem serviral, ko je bilo treba, tudi ko je igra nihala na obeh straneh. Philipp je odličen igralec, stal je precej zadaj, zato sem moral precej spremeniti svojo taktiko. Veliko sem treniral z njim, zato dobro vem, kako zahteven nasprotnik je," je po uvrstitvi v četrti krog dejal Federer.

andy murray | Avtor: EPA EPA
Tudi Britanec Andy Murray ni imel težav. Nekdanji zmagovalec tega turnirja in tretji nosilec je bil boljši od Brazilca Thomaza Belluccija s 6:3, 6:2 in 7:5, treh nizih pa si je napredovanje priboril še petopostavljeni Švicar Stan Wawrinka, ki je s 6:3, 7:6 (5), 6:4 premagal Belgijca Rubena Bemelmansa.

"Danes je bilo igrišče precej bolj počasno, zato je bilo nekoliko težje servirati, a hkrati lažje vrniti žogico po servisu. Tudi zaradi tega smo lahko videli precej dolgih izmenjav žog. Nasprotnik je hitro prišel do breaka, a sem tudi sam hitro odgovoril, uporabil vse svoje različne načine igre in mu otežil igro," je po zmagi dejal Murray.

Napredoval je tudi Čeh Tomas Berdych, šesti nosilec in polfinalist tega turnirja leta 2012 je bil boljši od Španca Guillerma Garcie-Lopeza s 6:7 (2), 7:6 (7), 6:3 in 6:3. Kot četrti Francoz v četrtem krogu si je napredovanje zagotovil še 12. nosilec Richard Gasquet, ki je bil v treh nizih s 6:4, 6:3 in 6:1 boljši od Avstralca balkanskega porekla Bernarda Tomica.

V ženskem delu turnirja je gledalce presenetila Britanka Johanna Konta. Kvalifikantka se je s 7:6 (2) in 6:3 prebila v nadaljevanje preko Nemke Andree Petkovic. Britanka, sicer 97. igralka sveta, bo tako prvič zaigrala v četrtem krogu turnirja za veliki slam. "Preprosto sem vesela, da sem se uvrstila naprej, vsekakor pa je bil ta dvoboj izredno težak," je povedala Konta, sicer rojena v Sydneyju.

simona halep | Avtor: EPA EPA
Konta se je tako v statistiki pridružila rojakinji Lauri Robson, ki se je v četrti krog iz britanskih vrst prebila leta 2012. Pred tem je to na igriščih New Yorka uspelo Jo Durie leta 1991, medtem ko se nobeni Britanki ni uspelo uvrstiti v finale US opna odkar je Virginia Wade premagala Billie Jean King v finalu leta 1968. Zdaj se bo pomerila z dvakratno zmagovalko Wimbledona Petro Kvitovo. Petopostavljena Čehinja je zlahka premagala Slovakinjo Anno Karolino Schmiedlovo s 6:2 in 6:1.

Avstralka Samantha Stosur, zmagovalka tega turnirja leta 2011, pa je bila boljša od 16. nosilke, Italijanke Sare Errani, boljša s 7:5, 2:6 in 6:1. Stosurjeva je zadnja igralka, ki je v New Yorku uspela premagati Sereno Williams. Belorusinja Viktorija Azarenka je bila s 7:5, 2:6, 6:4 boljša od 11. nosilke, Nemke Angelique Kerber.

Druga nosilka Romunka Simona Halep ni imela težav z ameriško kvalifikantko Shelby Rogers, zmagala je s 6:2 in 6:3, v nadaljevanju pa se bo pomerila s 24. nosilko, Nemko Sabine Lisicki. Ta je v zadnjem nizu zaostajala že z 1:5 proti Čehinji Barbori Strycovi, a se nato po zmagi s 6:4, 4:6 in 7:5 od sreče v solzah zgrudila na tla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.