Šport
30 ogledov

''Federer nespoštljiv do nasprotnika''

boris becker EPA
Boris Becker, trener Novaka Đokovića, meni, da njegova generacija ne bi tolerirala taktike, ki se jo poslužuje Roger Federer.

Roger Federer pri svojih 34 letih še vedno sodi v svetovni teniški vrh. Eden od razlogov je izjemna sposobnost prilagajanja nekdanjega prvega igralca sveta, ki upad fizičnih sposobnosti kompenzira z vse bolj agresivno igro.

Švicar se v zadnjem času poslužuje taktike agresivnega returna, saj na začetni udarec nasprotnika stopa globoko v igrišče, s čimer rivalom odvzame pomembne stotinke za pripravo na naslednji udarec.



Returniranje s polvolejem, ki ga je Federer zasnoval skupaj s trenerjem Stefanom Edbergom, je po mnenju Borisa Beckerja nespoštljivo do nasprotnika, čeprav ni v nasprotju s pravili.

Legendarni nemški tenisač je priznal, da bi igralci njegove generacije žogico usmerili naravnost v Švicarja in ga tako prisilili, da opusti tvegan, a zelo učinkovit pristop.

''To je skoraj nespoštljivo do nasprotnikovega servisa. Vsi govorijo o njegovi novi strategiji, ki je v skladu s pravili. Če bi igral z Johnom McEnroejem, Jimmyjem Connorsom, Ivanom Lendlom ali z mano, bi rekli: 'Roger, zelo si mi všeč, a meril bom naravnost vate'. Fantje iz moje generacije tega ne bi trpeli,'' je povedal Becker.

Federer se bo v polfinalu OP ZDA pomeril s Stanom Wawrinko, o drugem potniku v finale pa bo odločal obračun med Novakom Đokovićem in Marinom Čilićem.

Komentarjev 1
  • Avatar care
    care 12:53 11.september 2015.

    Ja bi preskočil mrežo in ga zlasal tako,da bi mu trak dol padel :)))