Šport
13 ogledov

Federer: "Nisem prodal finala!"

So stavne lovke ujele tudi sam teniški vrh? (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Če ste do zdaj menili, da so stave zgolj domena športnikov, ki se borijo za preživetje, ste se grdo ušteli. Ameriški časopis New York Times razkriva stavno afero, v kateri sumijo tudi Rogerja Federerja.
Mogoče sem res klical Federerja pred dvobojem z Nadalom. Toda Roger je moj prijatelj. Želim mu le vse najboljše.
Ted Frostmann

Roger Federer, švicarski tenisač in številka dve moškega tenisa, je zanikal vse obtožbe glede domnevnega nameščanja rezultatov. Ameriški dnevnik New York Times je danes poročal, da je vodja svetovalne družbe IMG Ted Forstmann, sicer Federerjev prijatelj, vpleten v afero, v kateri naj bi stavil na tekme švicarskega šampiona.

Omenjeni dnevnik je razkril, da je Forstmann vpleten v stavniško afero. Stavil naj bi več milijonov evrov na različne športne dogodke, vključno s finalom Roland Garrosa 2007, v katerem je Federer izgubil proti Špancu Rafaelu Nadalu.

"Forstmann z mano o obtožbah ni želel govoriti in mi je dejal, da je že vse povedal medijem. Z njim sicer nimam nobenega opravka, kajti moj svetovalec je Tony Godstick. IMG je podjetje, ki deluje na vseh športnih področjih. Kljub temu je stvar zame zelo pomembna in želim vedeti, kaj se dogaja," je o obtožbah in njegovi morebitni vpletenosti spregovoril švicarski tenisač.

Forstmann je priznal, da je stavil na različne športnike, vključno s Federerjem, zanikal pa je obtožbe, da naj bi svojo stavo povišal po pogovoru s Švicarjem. "Mogoče sem res klical Federerja pred dvobojem z Nadalom. Toda Roger je moj prijatelj. Želim mu le vse najboljše," pa je o obtožbah dejal obtoženi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.