Šport
23 ogledov

Federer odpihnil Đokovića za finale rojakov

Federer Đoković Djoković Monte Carlo Rolex Masters
1/4
EPA
Roger Federer je z zmago nad načetim Novakom Đokovićem pripravil švicarski finale na teniškem mastersu Monte-Carlo. Stanislas Wawrinka je namreč že prej odpravil Španca Davida Ferrerja.

Branilec naslova Novak Đoković se je Rogerju Federerju upiral le v prvem nizu, nato pa z bolečinami v desnem zapestju drugi nosilec ni več nudil odpora in predal naslov enemu od obeh Švicarjev v letošnjem finalu. Po uri in 14 minutah ga je Federer premagal z izkoriščeno prvo žogico za zmago.

Težko pričakovani obračun sicer ni razočaral in 17-kratni osvajalec grand slamov Federer je na svoj začetni udarec rešil dve žogici za zmago v prvem nizu pri rezultatu 5:4. Švicar, ki še nikoli ni slavil na mastersu v Monaku, je preživel in v naslednji igri vzel začetni udarec Srbu ter z močnim servisom dobil niz, Đoković pa se je na klop usedel držeč se za zapestje.

Taktika Ferrerja ni uspela

Kot se je izkazalo, je bil morda tudi zaradi poškodbe drugi niz zgolj sprehod za Federerja, ki je s številnimi forehand winnerji prišel do svoje 18. zmage nad enim največjih rivalov (18:16). Že prej je njegov rojak Stanislas Wawrinka podobno brez milosti opravil s Davidom Ferrerjem, krvnikom prvega nosilca Rafaela Nadala v četrtfinalu.

"Zame je bil to perfekten začetek, igral sem zelo dobro kljub vetru," je za televizijo Canal Plus po dvoboju dejal zmagovalec OP Avstralije Wawrinka. "V drugem nizu je spremenil taktiko in bil bolj agresiven, jaz sem bil malce neodločen, toda takrat sem zaigral močneje."

ATP Masters Monte-Carlo, polfinale, rezultata:

Stanislas Wawrinka (Švi/3) : David Ferrer (Špa/6) 6:1, 7:6 (3);
Roger Federer (Švi/4) : Novak Đoković (Srb/2) 7:5, 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.