Šport
344 ogledov

Federer petič zapored porazil Nadala

Roger Federer Rafael Nadal
V finalu skoraj šest milijonov dolarjev vrednega turnirja v Šanghaju je Roger Federer gladko premagal Rafaela Nadala.

Švicar Roger Federer je v finalu Šanghaja prvega nosilca Španca Rafaela Nadala ugnal v dveh nizih (6:4, 6:3) in se mu približal na lestvici ATP.

Federer je Nadala premagal petič zapored, dobil je vse štiri letošnje dvoboje. V medsebojnem razmerju je sicer še vedno občutno boljši Nadal, Španec je dobil 23 od 38-ih dvobojev.

Švicar je osvojil še šesti turnir v letu 2017, v Šanghaju pa je slavil drugič, prvič je bil uspešen pred tremi leti.

Na večni lestvici se je Roger Federer s 94 turnirskimi zmagami izenačil z Ivanom Lendlom. Prvi je Jimmy Connors s 109 zmagami. Rafa Nadal je osvojil 75 turnirjev.

V dvoboju je povsem prevladoval Federer. V prvem nizu je Nadalu enkrat vzel servis, v drugem dvakrat. Španen ni imel nobene priložnost za "break", Federer je dobil 83 odstotkov točk na svoj servis.

nadal federer laver cup #1 vs. #2 Šport Teniška poslastica v Šanghaju

"Dvoboji z Rafo so vedno posebna inspiracija. Vedno je lepo deliti igrišče z igralcem, kot je on, ne glede na rezultat. Danes sem bil jaz boljši, velikokrat je bil on. Igral sem odlično, ves čas sem nadzoroval potek. Za mano je enkratno leto, za Nadalom prav tako, menim, da si oba nisva niti mislila, da bova tako uspešna. Rafa je prvi igralec sveta, menim, da ga bom na lestvici težko prehitel, čeprav ob taki igri, ki sem jo pokazal danes, ni nič nemogočega. Vsekakor pa prvo mesto na lestvici ni prioriteta, moj naslednji cilj je zaključni turnir v Londonu, na katerega se bom nekaj časa pripravljal doma, nato pa na turnirjih v Baslu in Parizu," je po zmagi dejal Federer.

Nadal je bil seveda slabše volje. "To ni bil ravno moj najboljši dvoboj tega tedna. Če bi ga hotel premagati, bi moral igrati svoj najboljši tenis. Moram si priznati, da nisem imel nobenih možnosti, Roger je bil boljši v vseh rečeh, ki so v našem športu pomemben. Nekatere stvari bi moral opraviti bolje," je menil Nadal, ki je imel nekaj težav s poškodbo kolena, a jo v izjavah ni hotel niti omeniti: "O tem nočem govoriti. Ni pravi trenutek. Po porazu v finalu se tega ne govori."

ATP Šanghaj (trda podlaga), finale:

Roger Federer (Švi/2) - Rafael Nadal (Špa/1) 6:4, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.