Šport
0 ogledov

Federer pometel s Francozom

Federer je v finale napredoval po vsega 87 minutah. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Drugi finalist prvega teniškega grand slama sezone OP Avstralije je Švicar Roger Federer. Prvi igralec sveta je Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja v polfinalu odpihnil s 6:2, 6:3 in 6:2.

Švicar Roger Federer je od samega začetka polfinalni dvoboj začel suvereno in Francozu Jo-Wilfriedu Tsongaju v prvem nizu dvakrat odvzel servis, niz pa dobil s 6:2. Federer je v prvem nizu, ki ga je dobil po 35 minutah, naredil le 5 nevsiljenih napak in dobil kar 78 odstotkov točk na svoj prvi servis. Razmerje točk v prvem nizu je bilo 32:20 za Švicarja.

Prvi nosilec turnirja v Melbournu je tudi v drugem nizu desetopostavljenemu Francozu hitro odvzel servis. Tsonga, ki je sicer serviral več asov kot Fedex, je na svoj servis klonil v peti igri. Švicar blesti na mreži in igri na svoj servis. Dobil je kar 88 vseh točk na svoj prvi servis. Tsongaja so pokopale neizsiljene napake. V prvih dveh nizih jih je naredil 20, Federer le devet.

Enaka zgodba se je nadaljevala tudi v tretjem nizu, ki ga je Federer dobil s 6:2, za zmago pa porabil skupaj vsega 87 minut. Prvi igralec sveta bo svojo 16 lovoriko za grand slam lovil v nedeljo proti Britancu Andyju Murrayju, ki je bil v prvem polfinalu boljši od Hrvata Marina Čilića.

Sestrama Williams dvojice
Američanki Serena in Venus Williams sta zmagovalki odprtega teniškega prvenstva Avstralije med ženskimi dvojicami. Drugi nosilki sta v finalu v Melbournu v dveh nizih s 6:4 in 6:3 ugnali prvopostavljeni Liezel Huber iz ZDA in Caro Black iz Zimbabveja. Za sestri Williams je bila to že 11. zmaga na turnirjih za grand slam in četrta v Avstraliji. Obenem sta Venus in Serena Williams še drugič premagali dvojico Huber/Black, najmočnejšo žensko dvojico na jakostnih lestvicah. Nazadnje sta jih ugnali lani v finalu odprtega teniškega prvenstva ZDA. Serena Williams bo imela v Avstraliji priložnost za še en naslov. V soboto bo v finalu ženskega dela turnirja igrala proti Belgijki Justine Henin.

OP Avstralije, polfinale (M):

R. Federer (Švi/1) : J. Tsonga (Fra/10) 6:2, 6:3, 6:2

A. Murray (VBr/5) : M. Čilić (Hrv/14) 3:6, 6:4, 6:4, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.