Šport
14 ogledov

Federer pred OP ZDA grozi

Roger Federer je po slabših predstavah in po tem, ko je celo zdrsnil na 3. mesto Žurnal24 main
V finalu turnirja v Cincinnatiju, zadnje resne preizkušnje pred OP ZDA v tenisu, se bosta pomerila Švicar Roger Federer in Američan Mardy Fish.

Tretji nosilec teniškega turnirja ATP v Cincinnatiju z nagradnim skladom tri milijone ameriških dolarjev Švicar Roger Federer je bil v polfinalu po 71 minutah uspešen proti Ciprčanu Marcosu Baghdatisu (6:4, 6:3) in bo tako branil naslov. V finalu bo lopar prekrižal z Američanom Mardyjem Fishem, ki je v drugem polfinalu s 4:6, 7:6 (3) in 6:1 izločil devetega nosilca, rojaka Andyja Roddicka.

Fish je po Wimbledonu v življenski formi, saj je v tem času dobil turnirja v Newport Beachu in Atlanti, v Cincinatiju pa se je sploh prvič v karieri uvrstil v finale turnirja serije Masters. Fish je v polfinalu premagal rojaka Roddicka, ki se bo v ponedeljek na lestvici ATP spet zavihtel med deset najboljših na svetu. "Mislim, da se je pošteno, če rečem, da se m poleti zmagal veliko več dvobojev od večino fantov. Ameriška serija turnirjev pove največ o pripravljenosti pred US Opnom. Počutim se odlično, hkrati pa imam priložnost, da se na lestvici ATP zavihtim najvišje v karieri," je po polfinalni zmagi dejal Fish, ki se bo zavihtel najmanj na 12. mesto teniške jakostne lestvice.

V finalu mu bo nasproti stal zmagovalec 16 grand slam turnirjev Švicar Roger Federer, ki nasprotnika ne bo podcenjeval. Fish je Švicarja že premagal, in sicer leta 2008 na turnirju v Indian Wellsu. "Na trdi podlagi igra izjemno, vendar pa bo grand slam povsem drugačna zgodba. Tam se le igra na tri dobljene nize. Vseeno upam, da se z njim v New Yorku ne srečam v zgodnji fazi tekmovanja," pa spoštljivo o tekmecu v finalu govori Federer.

Srebotnikova na čakanju
Prireditelji teniškega turnirja WTA v Montrealu so morali polfinalni obračun med drugo nosilko Danko Caroline Wozniacki in Rusinjo Svetlano Kuznjecovo pri izidu 2:0 za dansko igralko prekiniti zaradi dežja. Tako bodo oba polfinalna dvoboja, poleg omenjenega še med Rusinjo Vero Zvonarevo in Belorusinjo Viktorijo Azarenka, odigrali danes.

Na svoj polfinalni obračun namreč še čaka tudi Slovenka Katarina Srebotnik, ki se je med dvojicami v paru s Čehinjo Kveto Peschke uvrstila v polfinale. Tam slovensko-češko navezo čaka dvoboj s Španko Anabel Medina Garrigues in Kitajko Zi Yan.

ATP, Cincinnati, polfinale:

M. Fish (ZDA) : A. Roddick (ZDA, 9) 4:6, 7:6 (3), 6:1;
R. Federer (ŠVI, 3) : M. Baghdatis (CIP) 6:4, 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.