Šport
511 ogledov

Federer prvič po izbruhu nagovoril navijače

Federer
Legendarni švicarski tenisač, ki okreva po operaciji kolena, si za premor ne bi mogel izbrati boljšega trenutka. Ko se je odločil za poseg, sicer ni vedel, da bo koronavirus ohromil vsa športna tekmovanja na svetu.

Švicar Roger Federer, ki okreva po februarski operaciji desnega kolena, je prek videoposnetka na Instagramu nagovoril navijače in jih pozval, naj upoštevajo navodila za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Dejal je, da se tudi sam zadržuje doma in da se že nekaj časa ni z nikomer rokoval.

"Upoštevajmo dvometrsko varnostno razdaljo, ne rokujemo se in ostanimo doma. Nihče si ne želi popolne karantene, kar bi pomenilo, da ne bi smeli niti za trenutek iti ven. Zato upam, da vsi jemljete zadeve skrajno resno," je dejal 20-kratni zmagovalec turnirjev za veliki slam.

Federer je že takoj po operaciji napovedal, da ne namerava nastopiti na odprtem teniškem prvenstvu Francije v Parizu ter da se bo pripravil na sezono na travi ter nastop v Wimbledonu. A je trenutno tenis tako kot ostali šport ohromljen zaradi pandemije koronavirusa. Vsi teniški turnirji so ustavljeni do 7. junija.

Organizatorji peščenega grand slama v Parizu so Roland Garros prestavili na september, ko je sicer na sporedu tudi Laverjev pokal.

"Trenutno si pogosteje kot običajno umivam roke. Mislim, da je zdaj še toliko bolj pomembno, da smo uvidevni eden do drugega in si pomagamo, ker s tem pomagamo našim starejšim generacijam," je sporočilo, ki ga je navijačem poslal Federer.

V karavanah ATP in WTA doslej še ni bilo potrjenega primera koronavirusa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.