Šport
49 ogledov

Federer si je priigral finale v Halleju

Roger Federer EPA
Federer se bo v nedeljskem finalu za odprto prvenstvo v Halleju že desetič potegoval za zmago tega turnirja. V finalu bo igral proti Italijanu Andreasu Seppiju.

Švicarski igralec tenisa Roger Federer je v polfinalu turnirja v nemškem Halleju premagal hrvata Iva Karlovića s 7:6 in 7:6. Z zmago si je Federer desetič priigral finale v Halleju in bo lahko osvojil svoj 15. naslov na travnati podlagi.

Karlović pa je že včeraj poskrbel za nov svetovni rekord, saj je v četrtfinalni tekmi proti Čehu Tomasu Berdychu zadel 45 asov, toliko kot še noben teniški igralec pred njim. A tudi z močno formo pri servisih Karlović ni uspel zaustaviti Federerja.

Nekdanja številka ena tenisa Federer se bo v finalu boril proti Italijanu Andreasu Seppiju, ki je v finale napredoval po tem, ko se je njegov nasprotnik, Japonec Kei Nišikori, zaradi poškodbe predal.

Halle ATP, odprto prvenstvo na travi (1,7 milijona evrov)

Roger Federer (ŠVI/1) : Ivo Karlović (HRV/8) 7,6 (3), 7:6 (4)
Andreas Seppi (ITA), Kei Nišikori (JAP/2) 4:1, predaja  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.