Šport
10 ogledov

Federer si želi olimpijsko zlato

Roger Federer se bo v Pekingu zadovoljil samo z zlatom. Žurnal24 main
Na mastersu v Torontu je Federer razkril, da bo vse moči vložil v osvajanje zlate kolajne na olimpijskih igrah v Pekingu. Največjo oviro pri osvajanju mu bo predstavljal Rafael Nadal.
 
 

Veselim se nastopa v Pekingu. Kdo ve, morda bom celo nosil zastavo.

Roger Federer

 

Roger Federer je doslej nastopil na dveh olimpijskih igrah, a obakrat ostal praznih rok. V Sydneyju leta 2000 ga je v boju za bron premagal Francoz Arnaud Di Pasquale, štiri leta kasneje pa je v Atenah v drugem kolu presenetljivo izgubil s Čehom Tomasom Berdychom. "Če doslej še ne bi osvojil turnirja za grand slam, bi verjetno razmišljal drugače. Ker pa sem jih osvojil že 12, je na prvem mestu zlata kolajna na OI," je dejal  FedEx in pristavil: "V Sydneyju sem bil zelo ponosen, da sem lahko predstavljal svojo domovino. V Atenah sem bil razočaran, a je bilo to vseeno nepozabno doživetje. Veselim se nastopa v Pekingu. Kdo ve, morda bom celo nosil zastavo. To bi bila zame velika čast, poleg tega pa imam ravno na dan odprtja iger, osmega avgusta, še rojstni dan. To bi bilo prekrasno darilo!"
Moški turnir v Pekingu bo izjemno močan. Udeležbo so potrdili praktično vsi najboljši igralci iz najboljše dvajseterice lestvice ATP, med njimi tudi številka dve, Španec Rafael Nadal. Prav on je letos trn v peti izjemnega Švicarja. Premagal ga je namreč tako v finalu OP Pariza v Roland Garrosu kot v finalu Wimbledona. A Španec na OI odhaja malce manj motiviran kot največji tekmec. "Zame je bolj pomemben grand slam. To je le nekaj posebnega," je povedal Rafa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.