Šport
2028 ogledov

Federer: "Sit sem že tega sr**ja!"

roger federer Epa
Legendarni švicarski tenisač je naveličan namigovanj o domnevno priviligiranem položaju.

Roger Federer, zmagovalec 20 turnirjev za grand slam, se je precej burno odzval na vprašanje ameriških novinarjev, ali je od organizatorjev OP ZDA izsilil nastop v popoldanskem terminu.

Švicar je v tretjem krogu grand slama v New Yorku premagal Dana Evansa, ki ni bil ravno zadovoljen, da je bil obračun na sporedu v zgodnjih popoldanskih urah in ne v večernem terminu, kot bi bilo logično pričakovati.

Britančev obračun drugega kroga se je namreč zaradi dežja razvlekel dva dneva končal šele v četrtek, torej je imel na voljo precej manj počitka kot njegov nasprotnik. Kljub temu sta tenisača v petek že zelo zgodaj stopila na igrišče, kar je znova sprožilo namigovanja, da Federer uživa določene privilegije.

"Ne spomnim sem, da bi imel kakršnekoli zahteve. Morda mi je bilo prijetno igrati na soncu, vendar tega nikakor nisem storil nalašč," je pojasnil Federer. Iz njegovih besed je moč razbrati, da na organizatorje naj ne bi vršil pritiska, kar pa ne pomeni, da ni zelo jasno izrazil svojih preferenc. 

Čeprav tega sam (še) ni pripravljen priznati, je v teniškem svetu pač tako, da Federer dobi, kar Federer želi.

"Ne vem, ali  je moja ekipa prosila za dnevni termin. Vem, da so me spraševali, kaj imam raje. To še ne pomeni, da bo ugodeno vsaki moji prošnji. Prevečkrat smo že moral poslušati to sr**je. Naveličan sem namigovanj, da imam vse niti v rokah. Turnir in televizijske postaje so tisti, ki odločajo. Igralci lahko povemo svoje mnenje. Vedno bom prišel na igrišče, tudi če bo moj dvoboj na sporedu ob 4h zjutraj," je poudaril 38-letnik.

Evans je bil v svojih izjavah precej neposreden. "Mislite, da imam kaj besede pri tem? Samo štirje igralci v žrebu lahko odločajo, kdaj bodo igrali. Morda samo trije. V naslednjem krogu bi pač raje videli Federerja kot mene. To je razumljivo," je dejal Britanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.