Šport
14 ogledov

Federer vabi Hingisovo

Roger Federer Reuters
Roger Federer je na mastersu v Cincinnatiju izrazil željo, da bi na olimpijskih igrah v Londonu v konkurenci mešanih dvojic zaigral skupaj z Martino Hingis.

Nekdanji najboljši teniški igralec na svetu Švicar Roger Federer je rojakinjo Martino Hingis povabil, da bi z njim zaigrala na olimpijskih igrah v Londonu v konkurenci mešanih dvojic. Federer je zamisel predstavil na mastersu v Cincinnatiju, vendar dodal, da za zdaj o tem še ni govoril s Hingisovo.

Zamisel o nastopu za Švico na OI je za zdaj le zamisel, saj Federer priznava, da bi bilo zanj bržkone zelo naporno tekmovati na treh olimpijskih turnirjih – med posamezniki, dvojicami in mešanimi dvojicami.

"Govoril bom z njo in ugotovil, ali se ji stvar zdi izvedljiva. Čeprav je uradno že končala kariero, bo morda premislila o tem," je dejal Federer, ki je leta 2008 na olimpijskih igrah v Pekingu zmagal med dvojicami s Stanislasom Wawrinko.

Hingisova je že končala kariero, potem ko je nanjo padla senca dopinškega škandala, saj so leta 2007 v njenem vzorcu odkrili sledi kokaina. Hingisova je bila 200 tednov številka ena svetovnega tenisa, na vrhuncu kariere med letoma 1997 in 1999 pa je osvojila pet turnirjev za grand slam, skupno pa je v karieri zmagala na 43 turnirjih.

Če se bo odločila za nastop na olimpijskih igrah, se bo morala 30-letna Švicarka vrniti v karavano WTA, čeprav samo med dvojicami, po pravilih Mednarodne teniške zveze (ITF) pa bo morala biti na razpolago tudi švicarski reprezentanci za pokal Fed.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.