Šport
0 ogledov

Federer: Vedel sem, da bom zmagal

Roger Federer je po dobrih treh urah strl odpor nepostavljenega Nemca Tommyja Ha Žurnal24 main
Roger Federer je preživel drugo kolo OP Francije v tenisu. Jose Acasuso je bil trd oreh, a je bil Švicar boljši z 7:6, 5:7, 7:6 in 6:2. Svojo kožo je za las rešila tudi Venus Williams.
 

Ne spreglejte:

Roland Garros v živo

Švicar Roger Federer se je moral zelo preznojiti, da je v drugem kolu Roland Garrosa odpravil 45. igralca sveta Argentinca Joseja Acasusa , ki je v 11. igri drugega niza odvzel servisu nekdanji številki ena svetovnega tenisa, za nameček pa v prvem nizu v podaljšani igri vodil s 6:3 in zamudil tri priložnosti, da bi v svojo prid odločil še prvi niz. V tretjem je Argentinec vodil že s 4:0 , 5:1, pri 5:2 pa imel še priložnost, da povede z 2:1 v Nizih. Federer, ki mu od vseh grand slam turnirjev v zbirki manjka le še pariški, se ni pustil zmesti in v šampionskem stilu izsili podaljšano igro ter jo brez težav tudi dobil Zmagovalec trinajstih turnirjev za grand slam, ki je pred tednom dni v finalu Mastersa v Madridu ugnal samega kralja peščenih igrišč in prvega igralca sveta Španca Rafaela Nadala , v četrtem nizu ni dovoli presenečenja in zmagal s 6:2.

"Imel sem kar nekaj sreče, da sem se vrnil med žive v tretjem nizu. Nasprotnik je imel dva brejka prednosti, za nameček pa je redko grešil," je bil Federer jasen po koncu dvoboja. "Ko sem dobil tretji niz, sem vedel, da bo zmaga moja. Bil sem tako psihično kot fizično močnejši," je FedEx pojasnil olajšanje po mučenju v prvih treh nizih proti Argentincu, ki velja za specialista na pesku. Pred štirimi leti je iz turnirja izločil takrat drugega nosilca Američana Andyja Roddicka.

Venus Williams je imela podobno kot sestra Serena veliko težav, da se je uvrstila v naslednje kolo tekmovanja. © EPA

 

Američanka Venus Williams se je v tretje kolo drugega letošnjega grand slam turnirja sezone uvrstila težje od pričakovanj. Čehinja Lucie Safarova je imela v deseti igri odločilnega niza zaključno žogo za zmago, a je tretji nosilki turnirja uspelo spreobrniti potek in se bo po zmagi s 6:7, 6:2 in 7:5 v naslednjem kolu pomerila z 29. nosilko Madžarko Agnes Szavay . Tekmici sta dvoboj začeli že v torek, a ga je prekinila tema. Sedemkratna zmagovalka turnirjev za grand slam je na igrišču Suzanne Lenglen Čehinjo bombardirala z "vinerji". Ključni trenutek dvoboja se je zgodil v 11. igri tretjega niza, ko je Williamsova odvzela servis nasprotnici in po dveh urah in pol izkoristila že prvo priložnost za zmago.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.