Šport
39 ogledov

Federer vrača udarec Beckerju

roger federer EPA
Roger Federer, finalist turnirja v New Yorku, se je odzval na obtožbe Borisa Beckerja, da je njegova nova taktika nespoštljiva do nasprotnika.

Pred finalnim obračunom na OP ZDA največ prahu dviguje t.i. taktika SABR (akronim za Sneak Attack By Roger), katere se poslužuje zmagovalec 17 turnirjev za grand slam Roger Federer.

Švicarja je pred dnevi kritiziral Boris Becker, trener Novaka Đokovića, s katerim se bosta danes pomerila za zmago v velikem jabolku.

Federer se je odzval na obtožbe, da je njegova taktika nespoštljiva, in napovedal, da se je bo posluževal tudi v finalu, če se mu bo ponudila priložnost.

''Kar se mene tiče, če je smiselno, in mislim, da je, potem bom to uporabil v finalu,'' je povedal petkratni zmagovalec v New Yorku. ''Proti njemu (Đokoviću, op. a.), sem imel v težkih situacijah veliko uspeha, na primer pri 4:1 v podaljšani igri v Cincinnatiju. Bomo videli, če se mi bo ponudila priložnost. Trenutek mora biti pravi. Upam, da bom imel priložnost za to,'' je dodal Federer.

Đoković, ki velja za enega najboljših returnerjev vseh časov, ne bo posnemal svojega rivala. ''Nisem razmišljal, da bi to počel. To je zanimiv udarec zanj. Za igralca na nasprotni strani mreže pa ne preveč. Nimam kaj drugega za reči o tem,'' je bil neposreden prvi igralec sveta.

Federer vztraja, da gre za legitimen udarec, s katerim ne krši pravil. ''Ni nespoštljivo. Ko servirajo, stojim na svojem mestu, šele kot žogico vržejo v zrak, takrat stečem noter, tako da me sploh ne vidijo. Dokler je v skladu s pravili, mislim, da to lahko počnemo,'' je sklenil Švicar.

Federer se je taktike SABR posluževal tudi v finalu turnirja v Cincinnatiju. Izraz na obrazu Borisa Beckerja, potem ko je Federer prvič presenetil nasprotnika, zgovorno priča o tem, kaj si o vsem skupaj misli nekdanji prvi igralec sveta.

A lot of fans are asking about Federer's SABR shot. Here's where he first played it vs Novak in Cincinnati final. Boris's expression says it all -R2

Posted by Troll Tennis on 12. september 2015
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.