Šport
43 ogledov

Federer zavihal rokave, maraton Čiliću

roger federer EPA
Prva sobota na tretjem letošnjem turnirju za grand slam v Wimbledonu se razpleta po željah favoritov.

Med šestnajst najboljših so se med drugimi že uvrstili sedemkratni prvak na angleški travi Roger Federer, druga nosilka Caroline Wozniacki ter Hrvat Marin Čilić, ki je z 12:10 v petem nizu dokončal v petek prekinjeni dvoboj proti Johnu Isnerju.

marin čilić | Avtor: EPA EPA
Čilić in Isner sta se zaradi teme razšla pri izidu 10:10 v petem nizu, današnje nadaljevanje pa je postreglo le z dvema igrama, ki sta se končali po dvojni napaki Američana. Gledalci so zagotovo pričakovali več, saj gre za igralca, ki slovita po maratonskih dvobojih. Isner je svetovni rekorder, saj je pred petimi leti odigral najdaljši dvoboj v zgodovini tenisa. S Francozom Nicolasom Mahutom sta prav v Wimbledonu igrala tri dni oziroma 11 ur in pet minut, na koncu pa je Isner zmagal s 70:68 v petem nizu. Tudi Čilić je v tem pogledu že vpisan v zgodovino Wimbledona; 2012 je Sama Querreyja premagal s 17:15 po petih urah in 31 minutah, kar je drugi najdaljši dvoboj v zgodovini turnirja

Precej manj časa sta na vročini prebila Federer in Avstralec Sam Groth. Slednji je sicer dobil tretji niz, na koncu pa je Švicar vendarle pričakovano prišel do zmage. V naslednjem krogu ga čaka Španec Roberto Bautista Agut.

Pri dekletih je Danka Wozniackijeva s 6:2, 6:2 ugnala Italijanko Camilo Giorgi, poleg nje pa sta bili od višjerangiranih igralk uspešni še Poljakinja Agnieszka Radwanska ter Švicarka Timea Bacsinszky.

V ženskih dvojicah se je v drugem krogu poslovila Katarina Srebotnik, ki skupaj s Francozinjo Caroline Garcio ni bila kos nemško-ameriški kombinaciji Anna-Lena Grönefeld/Coco Vandeweghe, ki je slavila s 7:6 in 6:3. Srebotnikovo danes čaka še en nastop, in sicer zvečer v drugem krogu med mešanimi pari. Velenjčanka bo moči združila z romunskim specialistom za igro dvojic Horio Tecaujem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.