Šport
15 ogledov

Federer: "Želim nazaj na prvo mesto"

Roger Federer, ki ima 16 grand slamov, je Pariz osvojil le enkrat (2009. (Foto: Žurnal24 main
"Nisem nepremagljiv," pred začetkom OP Francije zatrjuje Novak Djoković. Rafael Nadal o Srbu za zdaj ne razmišlja. Roger Federer se ne predaja: "Še vedno želim priti nazaj na prvo mesto."

V Parizu je pred začetkom OP Francije največ pozornosti deležen Srb Novak Djoković, ki v tej sezoni še ni izgubil dvoboja. "Nisem nepremagljiv. Nihče ni nepremagljiv, čeprav imam za seboj neverjeten niz uspehov. Toda o tem sploh ne razmišljam, saj če bi razmišljal, kdaj se bo niz končal, bi pomenilo, da mislim na poraz," pravi 24-letni Djoković (rojstni dan ima to nedeljo), ki je letos zabeležil 37 zaporednih zmag na turnirjih, tako da ga do izenačitve absolutnega rekorda Johna McEnroeja iz leta 1984 loči le pet zmag. Najbližje uspehu nad Djokovićem je bil letos Škot Andy Murray, ki je v polfinalu Rima serviral za zmago.

V senci Djokovića in Nadala je ostal Roger Federer. Nazadnje je izgubil proti Richardu Gasquetu, in to že v četrtfinalu Rima, lanski Roland Garros pa je sklenil v polfinalu. "Ne delam nobene panike. Poraz v Rimu ne bo vplival name in na moje priprave na Pariz," obljublja FedEx, ki še ni vrgel puške v koruzo. "Še vedno želim priti nazaj na prvo mesto. To ostaja moj cilj. In ta je povsem realen. Mislim, da mi lahko uspe že letos, če dobim kakšnega od grand slamov."

Djoković je pred turnirjem spregovoril o skrivnosti, ki jo je dolgo časa poznala le njegova najožja ekipa. Priznal je, da je zaradi težav s prebavili alergičen na gluten, zato je moral spremeniti prehranjevalne navade. "Zaradi zdravstvenih težav sem poskusil tudi s tem. In videl, da res deluje. Izgubil sem sicer nekaj kilogramov, vendar sem postal bolj mišičast in okreten. Seveda je pa to le delček v mozaiku," je dejal Nole.

Medtem se kralj peska Rafael Nadal, ki je letos izgubil že štiri finale z Djokovićem, zadnja dva celo na pesku v Madridu in Rimu, pripravlja na šesto zmago v Parizu in izenačitev z legendarnim Björnom Borgom v miru rodne Mallorce (igra golf). Ko so ga vprašali o Djokoviću, je odgovoril: "Ne razmišljam o Djokoviću, saj sploh ne vem, ali bom igral z njim. Trenutno želim spremeniti nekaj malenkosti v svoji igri. To je tako kot pri nogometu. Ko je na primer Real izgubil proti Barceloni z 0:5, je na naslednji tekmi spremenil taktiko. V nogometu je to sicer lažje, saj je enajst igralcev, pri tenisu pa velikih sprememb ne moreš delati. Lahko le piliš podrobnosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.