Šport
0 ogledov

Federer: Zmaga je bila popolna

Federer je pred OP Francije, ki je še edina njegova neosvojena trdnjava v seriji
1/22
Žurnal24 main
Švicar Roger Federer je v finalu mastersa v Madridu v dveh nizih po uri in 26 minutah s 6:4 in 6:4 premagal prvega igralca sveta, domačina Rafaela Nadala.
 

Neverjetna statistika Nadala

Rafael Nadal je od leta 2005 naprej v zadnjih 155 dvobojih na pesku izgubil le petkrat, od tega dvakrat proti Rogerju Federerju.

Nekdanja številka ena svetovnega tenisa Roger Federer je z zmago v finalu Madrida presenetil kralja peska Rafaela Nadala in Špancu preprečil, da bi postal prvi teniški igralec, ki bi v enem letu dobil vse tri masters turnirje na peščeni podlagi. Federer je hkrati ustavil niz 33 zaporednih zmag Španca na pesku.

"Vse moje odločitve proti Nadalu so bile pravilne. Zmaga je bila videli precej lahka, zame je bila popolna," je Federer po dvoboju dejal sedmi sili. Zmagovalec 13 turnirjev za grand slam je dodal: "Zelo, zelo srečen sem zaradi zmage in zato, ker sem po nekaj težkih porazih v letošnji sezoni ostal optimističen. Zame je osvojitev Madrida veliko olajšanje."  "Vedno je bolje dan prej igrati uro in pol dolg dvoboj, kot pa štiri ure," se je na težko zmago v polfinalu proti Srbu Novaku Djokoviću obregnil Nadal. "To je šport, včasih se to zgodi meni, drugič nekomu drugemu. Kljub vsemu je Roger igral zares dobro. Bil je hiter, dobro se je gibal. Lahko mu le čestitam. Sam nisem igral najboljšega tenisa in sem zasluženo izgubil," je še dejal Španec.

Federer in Nadal sta odigrala jubilejni 20. medsebojni dvoboj, Švicar pa je slavil svojo sedmo zmago. Nazadnje je Nadala premagal leta 2007, ko je bil boljši na zaključnem mastersu sezone v Šanghaju na Kitajskem. Na pesku sta se srečala že enajstič, to pa je po Hamburgu leta 2007 in zmagi z 2:6, 6:2 in 6:0 šele druga Federerjeva zmaga. Nadal je kar tri od svojih devetih zmag na pesku nad Federerjem dosegel v finalu OP Francije Roland Garrosu, enkrat pa je bil boljši v polfinalu. Letos sta se velika rivala pred finalom v Madridu srečala le enkrat. V finalu prvega grand slama sezone v Avstraliji je bil s 3:2 v nizih boljši Nadal.

Madrid, ATP, masters, finale:
R. Federer (ŠVI, 2) : R. Nadal (ŠPA, 1): 6:4, 6:4
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.