Šport
25 ogledov

Federerja brani pred očitki

novak đoković Reuters
Prvi igralec sveta Novak Đoković je spregovoril o padu forme, ki ga v letošnji sezoni beleži Roger Federer.

Roger Federer ima za seboj neprepričljivo sezono, če upoštevamo, da Švicar prvič po letu 2002 ne bo zaigral v finalu nobenega turnirja za grand slam.

Maestro, ki je še lani nekaj tednov zasedal svetovni teniški prestol, je v letošnji sezoni osvojil samo eno turnirsko zmago, in sicer travnati turnir serije ATP 250 v nemškem Halleju.

Novak Đoković je v pogovoru z nekdanjim teniškim šampionom Matsom Wilanderjem stopil v bran svojemu velikemu tekmecu.

Na vprašanje, ali si želi, da bi Federer nadaljeval kariero, je prvi igralec sveta odvrnil: ''Seveda. Špekulacije bodo vedno prisotne. Ljudje morajo govoriti o tem, kaj se dogaja. V zadnjih dveh, treh letih ni bil tako uspešen, kot v zadnjih sedmih, osmih, devetih letih, ko je dominiral. Ljudje pričakujejo, da bo vedno igral svoj najboljši tenis, a v bistvu sploh ni tako slabo. Star je 31, 32 let in tu so še Tommy Haas in nekateri drugi, ki še vedno igrajo odlično. Federer še vedno igra dobro, dobro se premika, sicer ne tako dobro kot takrat, ko je bil prvi igralec sveta. Mislim, da mu ljudje ne bi smeli zameriti, saj je osredotočen na grand slame in normalno je, da je nova generacija bolj uspešna in se bolje giba po igrišču.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.