Šport
16 ogledov

FeDex Argentincu prepustil le tri igre

Roger Federer Reuters
Roger Federer se je z ekspresno zmago proti Juanu Monacu prebil v četrtfinale OP ZDA. Brez posebnih težav je med najboljših osem napredoval tudi Novak Đoković. Katarina Srebotnik je v paru s Kveto Peschke v 3. kolu brez večjih težav izločila Galino Voskobojevo in Hsieh Su-wei.

Roger Federer se je proti Juanu Monacu v osmini finala OP ZDA potil le eno uro in 22 minut in ga izločil s 6:1, 6:2 in 6:0. Švicar je odigral odlično partijo in spomnil na svoje najboljše čase. Za preboj v polfinale se bo tretji nosilec pomeril s Francozom Jo-Wilfredom Tsongajem, ki je izločil domačega matadorja Mardyja Fisha s 6:4, 6:7, 3:6, 6:4 in 6:2.

Nekoliko več dela kot Federer je imel prvi nosilec Novak Đoković. Srb se je z Aleksandrom Dolgopolovim trudil predvsem v prvem nizu, ki ga je dobil šele po podaljšani igri (16:14). V drugem nizu je Đoković Ukrajincu odvzel dva servisa, sam pa je izgubil le enega, kar je bilo dovolj za zmago s 6:4, v tretjem nizu je Dolgopolovu očitno zmanjkalo moči in prvi favorit za zmago na zadnjem turnirju za grand slam je vpisal novo zmago. Đokovića v četrtfinalu čaka rojak Janko Tipsarević, ki je napredoval, potem ko je izločil nekdanjo številko ena ter finalista US Opna leta 2003, Španca Juana Carlosa Ferrera, s 7:5, 6:7 (3), 7:5, 6:2.

Kata in Kveta brez težav

Čehinja Kveta Peschke in slovenska teniška zvezdnica Katarina Srebotnik sta bili uspešni tudi v tretjem kolu turnirja ženskih dvojic na odprtem prvenstvu Združenih držav Amerike v New Yorku. Prvi nosilki sta gladko v dveh nizih s 6:3 in 6:1 ugnali Kazahstanko Galino Voskobojevo in Hsieh Su-wei iz Tajvana. V četrtfinalu prvi nosilki čaka dvoboj s petima nosilkama Rusinjama Marijo Kirilenko in Nadjo Petrovo.

Serena lepo Ano poslala domov

Rusinja Anastazija Pavljučenkova je poskrbela za presenečenje na zadnjem teniškem turnirju za grand slam v sezoni. Sedemnajsta nosilka je v osmini finala OP ZDA s 5:7, 6:3, 6:4 premagala lansko zmagovalko Roland Garrosa, sedmo nosilko, Italijanko Francesco Schiavone. Pavljučenkova se je uvrstila v svoj šele drugi četrtfinale na turnirjih velike četverice. Rusinja se bo v četrtfinalu pomerila z Američanko Sereno Williams, ki je bila v osmini finala z 2:0 v nizih boljša od Srbkinje Ane Ivanović. Med najboljših osem se je uvrstila tudi prva nosilka Danka Caroline Wozniacki. Trenutno številka ena svetovnega tenisa je prvi niz proti Rusinji Svetlani Kuznjecovi izgubili s 6:7, nato pa prestavila v višjo prestavo in izenačila na 1:1. V tretjem nizu je Danka povsem povozila Rusinjo in ji prepustila le eno igro. V četrtfinale se je po zmagi nad nepostavljeno Španko Carlo Suarez Navarro uvrstila tudi Nemka Andrea Petković.

OP ZDA, osmina finala (M):

Janko Tipsarević (Srb, 20) : Juan Carlos Ferrero (Špa) 7:5, 6:7, 7:5, 6:2
Novak Đoković (Srb/1) : Aleksander Dolgopolov (Ukr, 22) 7:6 (14), 6:4, 6:2
Roger Federer (Švi, 3) : Juan Monaco (Arg) 6:1, 6:2, 6:0
Mardy Fish (ZDA, 7) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 11) 6:4, 6:7(5), 3:6, 6:4, 6:2

OP ZDA, osmina finala (Ž):

Anastazija Pavljučenko (Rus, 17) : Francesco Schiavone (Ita, 7) 5:7, 6:3, 6:4
Serena Williams (ZDA, 28) : Ana Ivanović (Srb, 16) 6:3, 6:4
Caroline Wozniacki (Dan, 1) : Svetlana Kuznjecova (Rus, 15) 6:7(6), 7:5, 6:1
Andrea Petković (Nem, 10) : Carla Suarez Navarro (Špa) 6:1, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.