Šport
18 ogledov

FedEx: "Djoković je trenutno najboljši"

Roger Federer počasi izgublja primat, a je prepričan, da še ni rekel zadnje bese Žurnal24 main
Roger Federer je drugi letošnji turnir serije masters v Miamiju dočakal "šele" kot tretji tenisač sveta, kar je malce neobičajen položaj za zmagovalca 16 turnirjev za grand slam.

Potem ko je Španec Rafael Nadal že nekaj časa nedotakljiv na prvem mestu, je Roger Federer po porazu v polfinalu prvega letošnjega mastersa v Indian Wellsu proti trenutno najbolj vročemu tenisaču na zemeljski obli Srbu Novaku Djokoviću padel celo na tretjo mesto teniške lestvice ATP. Zaradi nekoliko slabše igre v zadnjih mesecih so mora Švicar seveda soočati tudi z vprašanji, ki se nanašajo na morebitno krizo, padcu kvalitete in podobnim. "Ni pomembno, kaj se govori, temveč bolj, kdo govori. Ne strinjam se s tem, da sem v krizi, ker nikoli nisem razmišljal, da bom v svetu tenisa vladal 15 let. To je nemogoče," odgovarja po mnenju mnogih najboljši tenisač vseh časov.

"V športu večinoma vse poteka v fazah in to je dobro. Trenutno je zagotovo najboljši tenisač sveta Novak Djoković. No, tudi jaz sem bil dolgo časa najboljši, bil je tudi Nadal. Videli bomo, kaj bo prinesel vsak nov turnir in nova faza v letošnji sezoni. Prav tako menim, da nas je kar nekaj, ki konstantno igramo na zelo visoki ravni. Vedno pa je nekdo majhen korak pred ostalimi," je zaključil Roger Federer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.