Šport
14 ogledov

FedEx in Nole brez težav

1/29
Žurnal24 main
Drugi in tretji nosilec OP ZDA Roger Federer in Novak Djoković sta se brez težav prebila v četrtfinale. Tudi prva nosilka ženskega dela, Caroline Wozniacki ni imela veliko dela z Marijo Šarapovo.

V posamični konkurenci glavni nosilci na OP ZDA niso imeli težjega dela. Dan potem, ko sta v osmini finala brez težav napredovali druga in tretja nosilka Kim Clijsters in Venus Williams, so se jima v četrtfinalu pridružili še drugi in tretji nosilec Švicar Roger Federer in Srb Novak Djoković ter prva nosilka Danka Caroline Wozniacki. Prvi nosilec Španec Rafael Nadal se bo v osmini finala meril z rojakom (23. nosilcem) Felicianom Lopezom.

Drugi nosilec, petkratni zmagovalec US opna in nekdanja prva violina moškega tenisa Federer, je brez večjih težav odpravil 13. nosilca, Avstrijca Jürgena Melzerja, s 6:3, 7:6 (4), 6:3. Tudi tretji nosilec Djoković se je suvereno prebil v četrtfinale. V osmini finala je premagal domačina, 19. nosilca Mardyja Fisha s 6:3, 6:4, 6:1. Nekaj več težav je imel najboljši Šved Robin Söderling, ki se je drugič v karieri uvrstil v četrtfinale Flushing Meadowsa. Peti nosilec zadnjega turnirja za grand slam v sezoni je odpor Španca Alberta Montanesa strl v štirih nizih s 4:6, 6:3, 6:2, 6:3. Söderling se bo v četrtfinalu pomeril s Federerjem, ki ga je presenetljivo premagal v četrtfinalu letošnjega teniškega odprtega prvenstva Francije. Pri moških se je na prvem dvoboju govorilo in preklinjalo po francosko. Na koncu je bil 17. nosilec Gael Monfils le prevelik zalogaj za nepostavljenega Richarda Gasqueta (6:4, 7:5, 7:5).

Brez težav pa si je napredovanje v četrtfinale turnirja z nagradnim skladom 22,6 milijona ameriških dolarjev priigrala najboljša danska teniška igralka, sicer poljskega rodu, Wozniackijeva, ki je zlahka v dveh nizih odpravila povratnico na veliko teniško sceno Rusinjo Marijo Šarapovo (14. nosilko). Wozniackijeve, ki je prva nosilka ob odsotnosti ameriške teniške superzvezdnice Serene Williams, na poti do prve lovorike na turnirjih velike četverice ni zaustavila nekdanja številka ena ženskega tenisa in nekdanjega zmagovalka US opna (leta 2006) Šarapova, ki je znana tudi slovenskim ljubiteljem košarke kot partnerka košarkarja Los Angeles Lakers, Mariborčana Saša Vujačića. V četrtfinalu se bo Wozniackijeva srečala s Cibulkovo. Šarapovo so pokopale neizsiljene napake 36:10.

Nekdanja šampionka Svetlana Kuznecova je končala s sodelovanjem na letošnjem U.S. Opnu. Na dvoboju četrtega kola je bila s 7:5 in 7:6 boljša nepostavljena Slovakinja Dominika Cibulkova. Ruska enajsta nosilka in zmagovalka v New Yorku leta 2004 in drugouvrščena leta 2007, je v obeh nizih vodila za en "break", a 42 neizsiljenih napak je bilo na koncu vseeno preveč, tako da se je Slovakinja Cibulkova uvrstila prvič v svoji karieri v četrtfinale. Estonka Kaia Kanepi (31. nosilka), ki je v tretjem kolu pospravila najboljšo srbsko teniško igralko, četrto nosilko Jeleno Janković, je bila v osmini finala boljša tudi od 15. nosilke, Belgijke Yanine Wickmayer z 0:6, 7:6 (2), 6:1. V četrtfinale je brez težav napredovala tudi Rusinja Vera Zvonareva. Sedma nosilka je bila v osmini finala boljša od Nemke Andree Petkovic s 6:1, 6:2.

Konec za "Kato"

Najboljša slovenska teniška igralka v dvojicah Katarina Srebotnik je v paru s Čehinjo Kveto Peschke izgubila v osmini finala. Četrti nosilki pri dvojicah sta morali priznati premoč Američankama Bethanie Mattek-Sands/Meghann Shaughnessy s 4:6, 1:6. Velenjčanka je zaigrala tudi med mešanimi dvojicami s Srbom Nenadom Zimonjićem, vendar pa sta se poslovila že v drugem krogu. Srebotnikova v posamični konkurenci ni nastopila. V ženskih dvojicah je nastopala še ena Slovenka, in sicer Mariborčanka Polona Hercog, ki je igrala v paru s Hrvatico Petro Martić. V osmini finala sta igralki izgubili proti tajvansko-kitajskemu dvojcu Yung-Jan Chan/Jie Zheng z 2:6, 3:6. Hercogova je nastope v posamični konkurenci na US opnu končala že v prvem kolu. Če ne bi izpadli, bi se Slovenki v konkurenci dvojic srečali v četrtfinalu.

New York, odprto prvenstvo ZDA (22,6 milijona dolarjev):

− Moški, osmina finala:
Gael Monfils (Fra/17) : Richard Gasquet (Fra) 6:4, 7:5, 7:5
Novak Djoković (Srb/3): Mardy Fish (ZDA/19) 6:3, 6:4, 6:1
Robin Söderling (Šve/5)
: Albert Montanes (Špa/21) 4:6, 6:3, 6:2, 6:3
Roger Federer (Švi/2) : Jürgen Melzer (Avt/13) 6:3, 7:6 (4), 6:3

– Ženske, osmina finala:
Dominika Cibulkova (Slk)
: Svetlana Kuznecova (Rus/11) 7:5, 7:6 (4)
Kaia Kanepi (Est/31)
: Yanina Wickmayer (Bel/15) 0:6, 7:6 (2), 6:1
Caroline Wozniacki (Dan/1) : Marija Šarapova (Rus/14) 6:3, 6:4
Vera Zvonareva (Rus/7) : Andrea Petkovic (Nem) 6:1, 6:2

- Ženske, dvojice, osmina finala:

Bethanie Mattek-Sands/Meghann Shaughnessy (ZDA/15) : Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Češ/Slo/4) 6:4, 6:1;
Yung-Jan Chan/Jie Zheng (Taj/Kit)
: Polona Hercog/Petra Martić (Slo/Hrv) 6:2, 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.