Šport
53 ogledov

FedEx in Rafa v dvojicah? Težko

Roger Federer meni, da medijem ne bi bilo zanimivo, če bi z Rafaelom Nadalom zdr Žurnal24 main
V preteklih dneh sta v svetu tenisa veliko prahu z odločitvijo, da skupaj zaigrata v dvojicah, vzdignila trenutno najboljša tenisača na svetu Španec Rafael Nadal in Srb Novak Djoković.

Eksperiment, ki sta ga izvedla Rafael Nadal in Novak Djoković, je bil med gledalci in predvsem v medijih zelo dobro sprejet. Španec in Srb sta sicer izgubila proti Kanadčanu Vašeku Pospisilu in po rodu 19-letnemu Črnogorcu Milošu Raoniću, a igre dvojic že dolgo časa niso bile pod takim drobnogledom. Povabljenca na turnir sta Rafo in Noleta ugnala s 5:7, 6:3 in 10:8. Pred Špancem in Srbom sta kot najboljša igralca na svetu moči pred 34 leti združila Američana Jimmy Connors in Arthur Ashe.

Čeprav sta Rafa in Nole najboljša igralca sveta, pa bi še veliko več zanimanja požel par Rafael Nadal in Švicar Roger Federer. Rafa in FedeEx sta v zadnjih letih pač nesporna kralja teniških igrišč in še kako bi bilo zanimivo videti, kako bi se znašla na isti strani mreže. "Pred nekaj leti, mislim, da v Madridu, me je Rafa vprašal, če bi skupaj zaigrala v dvojicah. Takrat sem mislil, da bi bilo to napačno, ker je bilo najino rivalstvo tako veliko," se je tega vprašanja dotaknil Federer in dodal: "Za tenis bi bilo to odlično, vendar menim, da publika tega ne bi pravilno sprejela niti mediji v tem ne bi uživali. Oni nas želijo videti na nasprotnih straneh in ne na isti. Danes si lahko predstavljam, da igram z njim, toda ko igram v parih, to najraje delam s prijatelji iz Švice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.