Šport
18 ogledov

Fedex odgovoril na preporod Noleta

1/30
Žurnal24 main
V finalih trenutno najmočnejših turnirjev v teniški konkurenci se bodo pomerili Andy Murray in Roger Federer (Toronto) oz. Marija Šarapova in Kim Clijsters (Cincinnati). Bo Rogers cup pripadel Rogerju?

Srbska teniška igralka Ana Ivanović je v prvem nizu polfinala v Cincinnatiju pri izidu 1:2 predala polfinalni dvoboj proti četrti nosilki Belgijki Kim Clijsters, ki se je tako skoraj brez boja po zgolj 12 minutah uvrstila v finale turnirja WTA Cincinnati Open z nagradnim skladom dva milijona dolarjev. Ivanovićeva si je zvila levi gleženj, teniško igrišče je zapustila v bolečinah in v solzah.

Če se je prvi polfinale končal prezgodaj, pa se je drugi končal šele po treh nizih. Rusinja Marija Šarapova je premagala rojakino Anastazijo Pavljučenko s 6:4, 3:6 in 6:2.

V prvem nizu sta igralki prikazali izjemno izenačeno igro, a na koncu je z nekaj več sreče in znanja prvi niz dobila Marija Šarapova, ki je izkoristila svojo prvo brejk žogico in zaključila prvi niz (6:4). Na drugi strani je Pavljučenkova zapravila kar štiri brejk priložnosti, ali povedano drugače, Šarapovi se je vedno uspelo izviti iz primeža 19-letne rojakinje.

V drugem nizu je Šarapovi brejk uspel bistveno prej, saj je Pavljučenkovi seris odvzela že v tretji igri in prišla do vodstva z 2:1, ki pa ga je Pavljučenkova hitro izničila in drugi niz obrnila sebi v prid (6:3).

V tretjem nizu je bolj izkušena Šarapova dvoboj preobrnila sebi v prid in se razveselila nove uvrstitve v finale (6:2).

Izjemne predstave v moški konkurenci

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V moški konkurenci je v polfinalu Toronta prišlo do dveh izjemnih obračunov, ki so bili prava paša za teniške sladokusce. V prvem polfinalnem obračunu je Škot Andy Murray premagal trenutno prvega igralca sveta, Rafaela Nadala. Kljub rezultatu 6:3 in 6:4 pa sta bila tekmeca izjemno izenačena. V obeh nizih je Škot prišel do odločilnih brejkov ob koncu nizev.

V drugem polfinalu je po hudem boju med Rogerjem Federerjem in Novakom Djokovićem na koncu slavil Švicar, ki je bil boljši s 6:1, 3:6 in 7:5.

Federer je do brejka v prvem nizu prišel že v drugi igri, ko si je ekspresno zagotovil vodstvo z 2:0, ki ga je igro zatem potrdil in spreobrnil v 3:0. Federer je ob vodstvu s 4:1 v šesti igri prvega niza prišel še do enega brejka in suvereno obrnil prvi niz sebi v prid.

Nočna mora Srba se je nadaljevala že na začetku drugega niza, ko Djokoviću znova ni uspelo zadržati svojega začetnega udarca. Ko je že kazalo, da je dvoboja praktično konec pa se je Djoković kot feniks dvignil iz pepela in dobil tri naslednje igre (3:2). Maratonsko sedmo igro je vendarle dobil Srb in povedel s 4:3. Djokoviću je nato že v naslednji igri vnovič uspelo odvzeti servis FedExu in Srb je le igro kasneje v nizih izenačil na 1:1 (6:3).

Prvi brejk v tretjem nizu je pripadel Švicarju, ki je v četrti igri izkoristil nekaj slabih forehandov Djokovića in povedel s 3:1. A nepopustljivi Srb se ni predal: pri rezultatu 4:2 za Federerja je Švicarju odvzel servis in znižal na 3:4, že igro kasneje pa izenačil na 4:4. Končno zmago si je z brejkom v zadnji igri dvoboja vendarle zagotovil Roger Federer (7:5).

WTA Cincinnati Open, polfinale:

Kim Clijsters (BEL, 4) : Ana Ivanović (SRB) 2:1, predaja

Marija Šarapova (RUS, 10) : Anastazija Pavljučenkova (RUS) 6:4, 3:6, 6:2

ATP Toronto, polfinale:

Andy Murray (VB, 4) : Rafael Nadal (ŠPA, 1) 6:3, 6:4

Roger Federer (ŠVI, 3) : Novak Djoković (SRB, 2) 6:1, 3:6, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.