Šport
25 ogledov

Fedex slavil, Murray se poslovil

1/17
Žurnal24 main
Lanskoletni finalist Robin Söderling se na igriščih Roland Garrosa očitno počuti zelo dobro. Čeprav pred turnirjem ni bil v bleščeči formi, zdaj zmaguje kot za stavo. Izpad Andyja Murraya!

Šved, ki je lani poskrbel za prvovrstno senzacijo, ko je premagal Rafaela Nadala, je slavil v treh nizih (6:4, 6:4, 6:2).

 

V četrtfinalu bo tekmec Šveda prvi igralec sveta Roger Federer. V ponovitvi lanskoletnega finala se bo Söderling poskušal maščevati za lanskoletni poraz. Federer je brez težav premagal rojaka Stanislasa Wawrinko, ki je branilcu naslova moral priznati premoč v treh nizih (6:3, 7:6, 6:2).

 

Francosko občinstvo žaluje za Jo-Wilfridom Tsongajem, ki je po izgubljenem prvem nizu (6:2) proti Rusu Mihailu Južniju dvoboj zaradi poškodbe moral predati.

V osmini finala pa se je poslovil četrti nosilec Andy Murray, ki je v treh nizih presenetljivo gladko klonil proti Čehu Tomaszu Berdychu.

 

Roland Garros, osmina finala:

Roger Federer (ŠVI, 1) : Stanislas Wawrinka (ŠVI, 20) 6:3, 7:6 (5), 6:2

Robin Söderling (ŠVE, 5) : Marin Čilić (HRV, 10) 6:4, 6:4, 6:2

Mihail Južni (RUS, 11) : Jo-Wilfried Tsonga (FRA, 8) 6:2, predaja

Tomas Berdych (ČEŠ, 15) : Andy Murray (VB, 4)  6:4, 5:7, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.