Šport
27 ogledov

FedEx slavil v Baslu, Ivanovićeva na Baliju

Ana Ivanović EPA
Nekdaj najboljši tenisač sveta Roger Federer je v finalu turnirja v Baslu brez večjih težav z 2:0 v nizih ugnal Japonca Keija Nišikorija. Na Baliju je Ana Ivanović ravno na 24. rojstni dan v finalu premagala Španko Anabel Medino Garrigues.

Švicar Roger Federer je zmagovalec teniškega turnirja v Baslu z nagradnim skladom 1,84 milijona evrov. Tretji nosilec je v finalu s 6:1 in 6:3 po vsega 72 minutah igre premagal presenečenje turnirja Japonca Keija Nišikorija, ki je v polfinalu tudi z veliko sreče ugnal prvega igralca sveta, Srba Novaka Djokovića. Tridesetletni Federer je v rojstnem kraju slavil že petič v zadnjih šestih letih, skupno pa je osvojil že svoj 68. turnir, a šele drugega letošnjega. Brez turnirske zmage je bil skoraj 11 mesecev, januarja je dobil turnir v Dohi. Za zmago je dobil ček v vrednosti 318.000 evrov, Japonec je prejel polovično vsoto. "Bil je enostavno predober. Želel sem igrati svojo igro, a mi je ni dovolil," je po porazu v finalu dejal 21-letni Japonec, ki je izgubil svoj tretji finale v profesionalni karieri, v kateri ima en osvojeni turnir (Delray Beach, 2008).

Basel, finale:
Roger Federer (Švi/3) : Kei Nišikori (Jap) 6:1, 6:3

Srbska teniška igralka Ana Ivanović, ki danes praznuje svoj 24. rojstni dan, je osvojila zadnji WTA turnir sezone. Na Baliju, turnirju z nagradnim skladom 600.000 dolarjev, je Ivanovićeva v finalu s 6:3 in 6:0 premagala Španko Anabel Medino Garrigues in tako osvojila svojo enajsto turnirsko zmago. Ivanovićevi je zmaga prinesla 210.000 dolarjev nagrade, Srbkinja, zdaj 26. igralka sveta, pa je na Baliju zmagala tudi lani. Na omenjenem turnirju je nastopilo le osem teniških igralk, v dvoboju za tretje mesto pa je zmagala Rusinja Nadja Petrova, ki je s 6:2, 5:7 in 6:0 premagala Slovakinjo Danielo Hantuchovo. Slednja je nadomestila Nemko Sabine Lisicki, ki je zaradi poškodbe hrbta predala sobotni polfinalni dvoboj.

Bali, finale:
Ana Ivanović (Srb) : Anabel Medina Garrigues (Špa) 6:3, 6:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.