Šport
6 ogledov

FedEx z rojstodnevnim darilom Rafi

1/23
Peščeni kralj Rafael Nadal je v polfinalu Roland Garrosa brez večjih težav s 3:0 ugnal Škota Andyja Murraya. V drugem polfinalu je Roger Federer premagal Novaka Djokovića s 3:1 v nizih. Več v zavihku Članek.

Nadal si je tako na "domačem dvorišču" priigral še šesti finale grand slama v Parizu.

Rafael Nadal je dvoboj začel zelo dobro in že v tretji igri odvzel servis Škotu. Ta se v uvodnih minutah dvoboja na igrišču Philippa Chatrierja ni znašel najbolje in Nadal je hitro prišel do vodstva s 5:1. Tradicionalno vztrajni Murray – v osmini finala mu je uspel povratek proti Troickemu, potem ko je zaostajal že z 0:2 v nizih – se ni predal in znižal na 5:4. Nadal je z nekaj težavami vendarle na svoj servis prišel do prvega niza (6:4). Drugi niz se je odločil v 11. igri, ko je Španec še tretjič v nizu odvzel servis nasprotniku in povedel s 6:5. Nato je suvereno odserviral in drugi niz dobil s 7:5. V tretjem nizu je Majorčan, ki je prav danes praznoval svoj 25. rojstni dan, že v uvodni igri odvzel servis Murrayu in prav en brejk mu je zadoščal za osvojitev tretjega niza. Nadal se je tako po treh urah in 17 minutah igre razveselil še 44. zmage na igriščih Roland Garrosa. Do sedaj je na grand slamu v Parizu izgubil le enkrat. "Na pomembne točke sem odigral dobro, še posebej sem tega vesel, ker so bili zaradi vetra danes zelo težki pogoji za igranje. Zelo sem srečen in vesel, da sem zmagal," je takoj po dvoboju povedal Rafa in dodal, da mu je vseeno, proti komu bo igral v finalu, zanj šteje le to, da se je sam uvrstil v zaključno dejanje najprestižnejšega peščenega turnirja v sezoni.

Najboljši vseh časov premagal najboljšega letos
Le slabih pet ur po zmagi Nadala je postalo jasno, da se bo Španec v finalu pomeril z večnim konkurentom Rogerjem Federerjem. Sanjski finale torej. Švicar, najboljši teniških igralec vseh časov, je v polfinalu v izjemnem obračunu s 3:1 v nizih izločil Novaka Djokovića, najboljšega tenisača letošnje sezone. Švicar, ki ima na svojem računu že 16 grand slamov, je po dvoboju povedal: "Veliko sem vadil za takšne situacije, kot je bila ta danes. Na Novaku je bilo veliko pritiska in mislim, da je igral zelo dobro.''

Z zmago je FedEx, kot ga kličejo, prekinil niz 41 zaporednih zmag Srba, ki tako ni uspel izenačiti rekorda Johna McEnroa (42). Hkrati pa je Federer Nadalu pripravil darilo, saj bi z morebitno polfinalno zmago Nole prišel na prvo mesto lestvice ATP. No, Nadal prvo mesto še vedno lahko izgubi, če v nedeljo ne dobi pariškega finala proti Federerju. A statistika je na strani Nadala: ta se je petkrat uvrstil v finale Roland Garrosa in prav vseh pet finalov dobil.

OP Francije, WTA, polfinale:

Rafael Nadal (Špa/1) : Andy Murray (VBR/4) 6:4, 7:5, 6:4

Novak Djoković (Srb/2) : Roger Federer (Švi/3) 6:7 (5), 3:6, 6:3, 6:7 (5)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.