Šport
21 ogledov

Fedor premlatil Rogersa

Fjodor Jemeljanenko o UFC nima visokega mnenja. Žurnal24 main
Ruski borec Fedor Emelianenko je v pravi mali vojni s tehničnim knockoutom v drugi rundi na Strikeforcovi prireditvi premlatil Američana Bretta Rogersa.

Rus Fedor Emelianenko, najboljši borec zadnjih let, in Američan Brett Rogers sta se pod okriljem organizacije Strikeforce spopadla v Chicagu. Fedor je Rogersu "smrtni“ udarec zadal po minuti in 48 sekundah borbe v drugi rundi. "Poslednji ruski car" je temnopoltega Američana najprej čudovito zadel z močnim udarcem v glavo, potem pa s serijo močnih udarcev sodnika prislil, da je prekinil borbo. To je bila že 31. zmaga Fedora v njegovi 32. borbi. Dvoboj bi se sicer lahko razpletel tudi po željah Rogersa, saj je Američan že v prvi rundi izvrstno napadel Rusa in mu tudi razbil lice, vendar je Fedor zdržal. "Če Rogers želi povratni dvoboj, ga bo dobil,“ je po zmagi dejal Fedor in nato še pripomnil: "Po napadu v prvi rundi nisem postal nervozen. Še več, iz tega sem se nekaj naučil in to izkoristil v drugi rundi.“ Za Rogersa je bil to prvi profesionalni poraz. Vseh prejšnjih deset borb je dobil s knockoutom.

To je bila prva Fedorova borba pod okriljem organizacije Strikeforce, za katero je podpisal po propadu Afflictiona. Dvoboj je v živo prenašala ameriška televizija CBS. Fedor pa je s to zmago še enkrat več dokazal, da je še vedno najboljši MMA borec, ter da mu trenutno ni para.

Rezultati vseh borb:

Fedor Emelianenko : Brett Rogers (TKO)
Christian Uflacker : Jonatas Novaes (sodniška odločitev)
Nate Moore : Louis Taylor (predaja)
Shamar Bailey : John Kolosci (sodniška odločitev)
Jeff Curran : Dustin Neace (predaja zaradi poškodbe)
Marloes Coenen : Roxanne Modafferi (predaja zaradi poškodbe)
Fabricio Werdum : Antonio Silva (sodniška odločitev)
Gegard Mousasi : Rameau Thierry Sokoudjou (TKO)
Jake Shields : Jason Mayhem Miller (sodniška odločitev)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.