Šport
4 ogledov

Fedorov v NHL, Ručinsky v Evropo

Fedor Fedorov zapušča rusko ligo in se spet seli v NHL. Žurnal24 main
Hokejska liga NHL je bogatejša za povratnika Fedorja Fedorova, ki se vrača po dveh letih igranja za moskovski Dinamo. V nasprotno smer pa se je podal Čeh Martin Ručinsky, ki se seli v Sparto.

Sedemindvajsetletni Fedor Fedorov, ki je v lanski sezoni za moskovski Dinamo na 49 tekmah dosegel 12 golov in 14 podaj, bo odslej branil barve New Jerseyja. Fedor Fedorov, sicer mlajši brat zvezdnika Washingtona Sergeja Fedorova, se je v NHL nazadnje preizkusil v sezoni 2005/06, ko je igral pri New York Rangers, pred tem pa je v sezonah 2002/03 in 2003/04 odigral 15 tekem za Vancouver.

Moštvo Dallasa pa je svoj igralski kader okrepilo s finskim krilnim igralcem Laurijem Tukonenom, ki je bil doslej član Los Angelesa, ekipe slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja. V zameno za Tukonena, ki je doslej odigral le pet tekem za Kralje v NHL, so Zvezde v Kalifornijo poslale Richarda Cluna, ki je v minuli sezoni igral v AHL za Iowo Stars in v ECHL za Idaho Steelheads.

 

Zapuščina iz NHL

Sedemintridesetletni češki napadalec je na 961 tekmah na severnoameriških ploskvah NHL dosegel 241 golov in 371 podaj.

Češki hokejski reprezentant Martin Ručinsky je leta 1991 zapustil domovino in se podal v ligo NHL, kjer je igral za Edmonton, Quebec, Colorado, Montreal, Dallas, New York Rangers, Vancouver in St. Louis. Po sedemnajstih letih se je odločil končati svojo severnoameriško zgodbo, tako da bo v naslednji sezoni igral za praško Sparto. Najboljše predstave je pokazal v sezoni 1995/96, ko je za Montreal zbral 60 točk.Bil je tudi član zmagovite češke izbrane vrste na zimskih olimpijskih igrah v japonskem Naganu leta 1998.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.