Šport
19 ogledov

Fenningerjeva odnesla celo kožo

anna fenninger EPA
Danes se bo v francoskem Meribelu začelo zaključno dejanje sezone svetovnega prvenstva v alpskem smučanju. Tina Maze bo ob 11.00 lovila 30 točk zaostanka za Avstrijko Anno Fenninger v skupnem seštevku. Moški smuk bo ob 9.30.

Do konca sezone so tako v moškem, kot ženskem delu, le še štiri tekme. Za veliki kristalni globus sta v igri ostali le še vodilna v skupnem seštevku Anna Fenninger in naša šampionka Tina Maze. Avstrijka je imela na treningih vleiko smolo, saj je morala drugi trening izpustiti, saj si je na eni od grbin lažje poškodovala koleno. Na obeh treningih je bila najboljša Američanka Lindsey Vonn, tik za njo pa je bila Črnjanka.

Vonnova tudi zaradi nezgode na smuku daje prednsot Mazejevi pred Fenningerjevo, ki se je v Franciji izogibala novinarjev in dajanja izjav. Bolj zgovorna je bila Fenningerjeva, ki je zaradi poškodbe celo sklicala novinarje in jim pojasnila, kaj se je zgodilo.

Vodilna smučarka v skupnem seštevku Anna Fenninger zaradi padca na ogledu proge ni nastopila na drugem smukaškem treningu v Meribelu. ''Spregledala sem grbino zaradi slabe vidljivosti in padla. Zabolelo me je v levem kolenu. Gre za moje šibkejše koleno, s katerim imam težave že nekaj let. Nič hujšega, samo manjši zvin,'' je povedala Avstrijka in potrdila, da bo nedvomno nared za smukaško tekmo.

Fenningerjeva bo na zadnjem smuku sezone branila 30 točk prednost pred Tino Maze in lovila 35 točk zastanka za Lindsey Vonn v boju za mali kristalni globus. Avstrijka se nadeja, da pomanjkanje treninga ne bo vplivalo na kočni razplet. ''Progo dobro poznam. Danes sem imela v načrtu smer, ki bi bila zelo podobna tekmi,'' je dodala 25-letnica.

Ženski smuk se prične ob 11.00, na startu pa bo poleg Mazejeve (#19) tudi Ilka Štuhec (#2). V moški konkurenci (9.30) se bosta za smukaški globus udarila Hannes Reichelt in Kjetil Jansrud.

Komentarjev 7
  • lannina 10:40 18.marec 2015.

    to je maze, ja ...kar si napial

  • polakjan97 09:47 18.marec 2015.

    haha..... Tina Maze je že boljša.....

  • patrijarh 09:26 18.marec 2015.

    Si pa precej pred njo.Po odurnem karakterju,mislim.