Šport
29 ogledov

Fenningerjeva: Še vedno sem za Tino

fenninger maze zettel bansko EPA
Anna Fenninger je z zmago na superkombinaciji v Banskem zaostanek za slovensko šampionko Tino Maze znižala na 64 točk.

Avstrijka Anna Fenninger je velika zmagovalka oklestnega tekmovalnega konca tedna v Banskem, kjer so organizatorji zaradi težav z vremenom izpeljali le superkombinacijo.

Po pričakovanjih je o zmagovalki odločal boj med najboljšima smučarkama letošnje sezone, na koncu pa je bila uspešnejša Avstrijka, ki je z drugo zmago na zadnjih treh tekmah začinila boj za veliki kristalbni globus.

Mazejeva je imela pred slalolom, ki Fenningerjevi ni pisan na koži, 45 stotink zaostanka za Avstrijko, ki pa jih v najprestižnejši tehnični disciplini ni uspela nadoknaditi in se na koncu morala zadovoljiti z drugim mestom. Pred tekmama v Mariboru je Tinina prednost znašala 184 točk, danes samo še 64.

''Nisem vedela, da lahko tako dobro smučam slalom. Zelo sem vesela,'' je povedala 25-letna Fenningerjeva in dodala: ''Situacija se ni bistveno spremenila. Še vedno sem za Tino. To bo velik dvoboj in potrudila se bom po najboljših močeh.''

Ogorčen boj za skupno zmago si obeta tudi slovenska smučarka: ''Zelo bo zanimivo. Veselim se dvoboja z Anno. Napeto je, a ne bom se predala,'' je dejala Mazejeva, ki je bila vesela uvrstitve na stopničke. ''Po dolgem času spet na stopničkah na tekmi za svetovni pokal. Vesela!'' je zapisala na Twitterju.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.