Šport
3574 ogledov

Fenomenalna Garnbret kot edina priplezala do vrha smeri

Janja Garnbret Epa
Še ena vrhunska predstava slovenske šampionke Janje Garnbret, ki bo glavna favoritka za zmago tudi v nedeljskem finalu.

Janja Garnbret je vrhunsko nastopila v polfinalu premierne tekme sezone svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini težavnost. Petindvajsetletna Slovenka je edina tako med ženskami kot moškimi osvojila vrh polfinalne smeri. V finale, ki bo na sporedu v nedeljo, je napredovala tudi Mia Krampl z osmim dosežkom.

Garnbret je bila na drugi postaji kitajske turneje v Wujiangu z osvojenima vrhova najboljša že v petkovih kvalifikacijah. V polfinalu se je načakala na nastop, v steno je šla kot zadnja. A je dolgo čakanje ni uspavalo.

Janja Garnbret Kakšna napoved! Šport Garnbretova šampionsko odprla olimpijsko sezono

Korošica je bila znova razred zase in z veliko lahkoto osvojila oprimke, ki so bili za tekmice neosvojljivi. Laura Rogora iz Italije je na drugem mestu segla proti višini 42, kar ji je prineslo plus. Domačinka Zhilu Luo je za tretje mesto vpisala dosežek 40+.

Garnbret, ki si je že lani zagotovila olimpijsko vozovnico za Pariz, bo v nedeljo napadala kitajski dvojček zmag. V torek je sezono odprla z zmago v balvanskem plezanju v Keqiau. V nedeljo bo skupno lovila 43. zmago v svetovnem pokalu.

"Že na ogledu mi je bilo vse jasno"

"Danes je bilo vse skupaj fantastično, počutila sem se bolje kot v kvalifikacijah, naspano, spočito, aktivirano, tako da je bilo vse lepo in prav," je slovenskim novinarjem s prizorišča tekmovanja sporočila Garnbret.

"Forma je tam, kjer sem si želela oziroma kjer sem nekako čutila, da sem. To sem tudi danes v polfinalu dokazala. Zdi se mi, da lahko težavnost plezam tako samozavestno, kot sem 'odplezala' balvane, tako da upam, da bom enako dobro formo in predstavo pokazala tudi v finalu," je napovedala.

Janja Garnbret Plemenit namen Šport Garnbret odločno spregovorila o tabu temi: "Zdaj je to prišlo na dan"

Olimpijska šampionka, ki bo v Parizu napadala drugo zlato, je bila v polfinalu zelo suverena: "Že na ogledu mi je bilo vse jasno, sem bila zelo sproščena, kar se je videlo pri mojem plezanju. Zelo sem uživala. Plezala sem zelo hitro, nikjer se nisem preveč obotavljala oziroma zataknila ali pa iskala rešitve, tako da mi je vse padlo pod roko in sem odplezala tako, kot sem si zamislila," je opisala.

Prvi finale v tej sezoni si je zagotovila tudi druga Slovenka. Krampl, ki je bila 20. po kvalifikacijah, je posegla po dosežku 34+. Dolgo časa je bil njen izid konkurenčen za najboljša mesta. Z osmim mestom je nato le ujela zadnjo vstopnico za finale.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • rd2dmk2 18:35 13.april 2024.

    diskriminacija par exlelence- dosežki te dame so ignorirani ali pa postavljeni nekam na dno ali kot.. vsepovsod samo neki Dončič, kopitar in roglič, magari če so ta zadnji. in to po pol ducata člankov naenkrat o njih. ma jih kdo ...prikaži več bere ? tukaj pa športnica, ki tako deklasira konkurenco , da verjetno nima smisla pisat o tem športu- to je max verstapen med plezalkami. vi pa .. lanski sneg. SRAM NAJ VAS BO ŽURNAL24.

  • Ender3 14:38 13.april 2024.

    Janja je fenomen, je spiderwoman..