Šport
19 ogledov

Ferkova bo okrevala do šest tednov

Maruša Ferk EPA
Prvi trening smuka v kanadskem Lake Louisu se za slovensko vrsto ni dobro končal. Maruša Ferk je namreč grdo padla in se poškodovala. Pregledi z rentgenom in magnetno resonanco so pokazali, da ima Ferkova zlomljeno kost levega gležnja in poškodovano desno koleno. Okrevanje bo trajalo do šest tednov.

Marušo Ferk so po padcu odpeljali v bolnišnico v bližnji Banff, očitno pa gre za resno poškodbo, saj je slovenska smučarka danes zjutraj po slovenskem času prek Twitterja sporočila, da je bil njen prvi trening letos obenem tudi njen zadnji.

"Maruša je opravila slikanje noge, kjer se je izkazalo, da gre za poškodbo levega gležnja - zlom kosti. Operacija ni bila potrebna, dobila je longeto, poškodovano pa ima tudi desno koleno, a notranja vez ni strgana. Iz bolnišnice v Banffu so jo odpustili in je v hotelu v Lake Louisu. Predvidena rehabilitacija naj bi bila štiri do šest tednov. Verjetno se bo Ferkova domov vrnila skupaj z ekipo v nedeljo," je o zdravstvenem stanju Ferkove sporočil Andrej Možina, glavni trener za hitre discipline.

Vonnova prva, Mazetova sedma

Američanka Lindsey Vonn, ki je imela v zadnjih tednih velike težave s črevesnim vnetjem, se je v velikem slogu vrnila na bele strmine. Na uvodnem treningu smuka na olimpijski progi v Lake Louisu je bila namreč najhitrejša med vsemi. Vodilna v svetovnem pokalu Tina Maze je dosegla sedmi čas; za Vonnovo je zaostala 1,80 sekunde.

Ilka Štuhec je na uvodnem treningu zasedla 25., Vanja Brodnik pa 54. mesto. Smuk bo na sporedu v petek in soboto, v nedeljo pa smučarke čaka še superveleslalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.