Šport
61 ogledov

Od dirkalnika ni ostalo veliko

fernando alonso mclaren
1/8
EPA
Dirko za VN Avstralije je v veliki meri zaznamovala spektakularna nesreča Fernanda Alonsa.

Španski dirkač Fernando Alonso je med prehitevanjem Estebana Gutierreza zadel v zadnje levo kolo dirkača ekipe Haas F1 Team, zletel s steze in povsem raztreščil svoj dirkalnik.

Dvakratni svetovni prvak je imel ogromne sreče, da je iz razbitin njegovega MP-31 izstopil nepoškodovan. Da je z Alonsom res vse v redu, je kasneje potrdila tudi zdravniška služba.

"Počutim se v redu. Predvsem pa sem zelo hvaležen, da se mi ni nič zgodilo. Zdrav sem, nič mi ne manjka, to je najbolj pomembno,'' je povedal Alonso in dodal, da so za srečni konec v veliki meri zaslužna prizadevanja Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA).

 "Na srečo imamo zelo visoke varnostne standarde. Lahko se le zahvalim Fii, da je v zadnjih letih toliko delala na tem področju."

Alonso je razkril, da je napačno ocenil trenutek zaviranja, zato trka z Mehičanom ni mogel preprečiti. Med prevračanjem je izgubil občutek, kje se nahaja. "Nisem vedel, kje sem, kam sem obrnjen. Želel sem samo čim prej priti iz avtomobila."

Gutierrez je pohitel iz svojega dirkalnika in stekel proti Alonsu, da bi ugotovil, ali je s Špancem vse v redu. ''Na žalost se spomnim vsega. Lepo bi bilo, če bi lahko izbrisal spomin,'' je nesrečo še komentiral Alonso in dodal, da je iz dirkalnika pohitel tudi zato, da bi pomiril svojo mamo. ''Moja mama je gledala dirko, zato sem si želel hitro izstopiti.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.