Šport
33 ogledov

Ferrari predstavil dirkalnik: "Nos ni estetski"

Ferrari Maranello sneg sneženje poskočni konjiček konj
1/8
EPA
Ferrari je v petek prek spleta predstavil svoj dirkalnik za novo sezono formule 1. Luksuzno prireditev je v Maranellu pokvarilo močno sneženje, zaradi česar so jo prenašali na uradni spletni strani. Felipe Massa je dirkalnik z imenom F2012 označil za "agresivnega".

Italijansko moštvo na naslov prvaka čaka vse od leta 2007, ko so se lahko poskočni konjiči veselili skupaj s Fincem Kimijem Räikkönenom. Petkova skrajšana predstavitev novega dirkalnika F2012, ki je zaradi snežnega meteža potekala kar prek spleta, je bila uvod v novo sezono, kjer bo Ferrari iskal pot proti vrhu. Tretje mesto med konstruktorji ter četrto (Fernando Alonso) in šesto (Felipe Massa) mesto med dirkači je enostavno premalo za velikana iz Maranella. Brazilec Massa je nov dirkalnik opisal z besedo "agresiven", po dveh slabih sezonah pa je prejel še hladno opozorilo predsednika Luce di Montezemola.

"Kar se tiče Masse, on ve, tako kot mi, da mora storiti nekaj velikega, nekaj boljšega po ne preveč dobri sezoni," je v prenosu na spletni strani www.ferrari.com dejal Di Montezemolo. "Ponujamo mu najboljše pogoje, da opravi izjemno delo." Testiranja pred začetkom nove sezone se bodo začela naslednji teden v španskem Jerezu, prva dirka pa bo na sporedu 18. marca v avstralskem Melbournu.

Massa, ki se mu je naslov leta 2008 izmuznil v zadnjem ovinku, se po hudi nesreči na VN Madžarske leto kasneje še vedno ni otresel posledic dveh velikih šokov. Po tem, ko je z Alonsom v petek odkril nov dirkalnik, je o prihajajoči sezoni govoril s presežniki. "Naj vam povem, da (dirkalnik, op. a.) izgleda zelo agresivno," je povedal Massa. "To je nekaj, kar je bilo del mojih sanj. To bo zame in za celotno ekipo zelo pomembno leto. 2012, to bo leto zmage. Borili se bomo, da bi vrnili naslov prvaka."

Pri ekipi iz Maranella so se sicer obregnili ob pravila za novo sezono, zaradi katerih nos novega dirkalnika "ni estetičen". Dirkalnik s konstrukcijsko številko 663 je doživel nekaj radikalnih sprememb, s katerimi naj bi se rdeči vrnili na dirkaški prestol, grdega nosu pa ne morajo preboleti. "Nos ni estetičen: z zahtevami iz pravil po znižanju sprednjega dela, smo le na ta način lahko zvišali spodnji del šasije, kolikor smo jo pač lahko, zaradi aerodinamičnih razlogov," so pri Ferrariju zapisali v izjavi za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.