Šport
15 ogledov

Ferrari storil največji korak naprej

maurizio arrivabene EPA
V taboru Williamsa in Mercedesa so prepričani, da je največji napredek v primerjavi z lansko sezono naredila ekipa Ferrarija.

Ferrari se je po slabi predstavi v preteklem letu, v katerem smo bili priča številnim kadrovskim spremembam, izkazal na predsezonskih testiranjih v Barceloni, dobro formo pa je potrdil na VN Avstralije.

Sebastian Vettel je v Melbournu debitiral s tretjim mestom. Felipe Nasr je bil z Sauberjem, ki ga poganja Ferrarijev motor, peti. ''Če pogledamo, kateri ekipi sta najbolj napredovali, sta to Ferrari in Sauber. In kaj imata skupnega? Očitno je, da je Ferrari s pogonsko enoto naredil velik korak naprej,'' je povedal Rob Smedley, šef inženirjev pri Williamsu.

Njegovo mnenje je delil tudi nekdanji dirkač rdečih Felipe Massa. ''Kdo je bil peti? Sauber. Kje so bili lani? To je ekipa, ki ne vlaga veliko, vendar je močno napredovala. Ferrarijev motor je velik korak naprej. Poglejte čase. Lani smo bili od 12 do 15 km/h hitrejši od Ferrarija, zdaj so tako hitri kot mi, morda za odtenek hitrejši,'' je dejal Brazilec.

Šef Mercedesa Toto Wolff je prepričan, da je samo vprašanje časa, kdaj bo Ferrari posegel po najvišjih mestih. ''Dirko smo dobili s pol minute prednosti pred Ferrarijem. Njihov napredek je občudovanja vreden. Razpolagajo z vsemi viri, pravimi ljudmi in dirkači. Mislim, da je samo vprašanje časa, kdaj bodo zmanjšali zaostanek. Pol minute ni veliko,'' je prepričan Wolff.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.