Šport
27 ogledov

Ferrari z novo politiko razhudil novinarje

ferrari 2017 EPA
Scuderia iz Maranella se je v času predsezonskih testiranj zavila v molk in razjezila italijanske novinarje.

V katalonski prestolnici potekajo testiranja dirkalnikov formule 1 pred začetkom nove sezone tega elitnega dirkaškega športa. Prva dirka, tradicionalna VN Avstralije, bo na sporedu 26. marca.

Dobro formo je na prvih testiranjih napovedal Ferrari, ki pa z italijanskmi mediji ni delil praktično nobenih informacij o novem dirkalnilu SF70H. Rdeči iz Maranella ne želijo ponoviti napake iz lanske sezone, ko so napovedovali konkurenčen dirkalnik, a prevlade Mercedesa niso uspeli ogroziti.

ferrari 2017 | Avtor: EPA EPA
Mediji naših zahodnih sosedov so bili ob vsakem neuspehu precej kritični do samozavestnih napovedi, ki jih je takrat izrekel direktor Ferrarija Sergio Marchione.

Nedosegljivi za vprašanja

Medijski post v Barceloni je presenetil in razhudil predstavnike sedme sile. ''Sprejemljivo je, da se ne želijo izpostavljati, ni pa sprejemljiva popolna tišina. Novinarji so kot inžernirji. Navijačem bi morali posredovati povratne informacije in pravico imamo slišati mnenja dirkačev,'' je zapisal dopisnik Gazzette dello Sport Luigi Pertna.

O smiselnosti Ferrarijeve politike so se spraševali tudi pri časniku La Republicca. ''Začeti sezono z medijskmi mrkom je absurd. Ena stvar je, da po navodilu direktorja ne dajejo veliko informacij, brezbrižnost pa je nekaj povsem drugega,'' so zapisali.

Še največ informacij je v rdeči garaži uspel pridobiti dopisnik in bloger Leo Turrini. ''Ferrari ne govori. To je v skladu z novo politiko, ki jo uvaja Sergio Marchione. Zadovoljni so z rezultati testiranj,'' je sporočil italijanski novinar.

Ferrari v lanski sezoni ni dosegel niti ene zmage, 19 dirk je pripadlo Mercedesu, dve pa Red Bullu. O novem dirkalniku, s katerim želijo uspešneje parirati srebrni puščici, ni znanega veliko, je pa Marchione ob hudem medijskem pritisku vendarle navrgel nekaj drobtinic.

''Ferrari SF70H je močnejši, kot smo pričakovali. Glede na videno sem zadovoljen, napovedi so se uresničile. Ne vem, če bomo osvojili naslov prvaka, smo pa naredili korak naprej,'' je povedal prvi mož poskočnega konjička.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.