Šport
18 ogledov

Ferrer brez možnosti proti Đokoviću

Novak Djoković Đoković EPA
Novak Đoković je sijajno leto 2011 kronal z zmago na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju, potem ko je v finalu gladko z 2:0 v nizih ugnal Davida Ferrerja. Tretje mesto je po lahki zmagi nad Rogerjem Federerjem osvojil Rafael Nadal (6:1, 7:5).

Srbski teniški igralec Novak Đoković je zmagovalec ekshibicijskega turnirja v Abu Dabiju. Najboljši igralec sveta je v finalu gladko s 6:2 in 6:1 premagal Španca Davida Ferrerja in si prislužil 250.000 dolarjev.

Nadalu tolažilna nagrada: zmaga nad Federerjem

Pred finalnim obračunom je Rafael Nadal na obračunu velikanov lažje od pričakovanj odpravil nekdanjo številko ena Rogerja Federerja. Nadal, dvakratni zmagovalec tega turnirja, je Federerja domov poslal brez enega samega dobljenega seta, potem ko ga je s 6:2 in 6:1 v polfinalu premagal že Đoković.

Kljub bolečinam v komolcu je Nadal svojega zgodovinskega rivala odpravil v uri in pol igre, njun dvoboj pa je na epske obračune iz preteklosti spominjal šele v drugem nizu, ko je bil Majorčan bolj zbran v zaključku in se izognil podaljšani igri.

Turnir v Abu Dabiju, finale:

Novak Đoković (Srb/1) : David Ferrer (Špa/4) 6:2, 6:1

Turnir v Abu Dabiju, tekma za tretje mesto:

Rafael Nadal (Špa/2) : Roger Federer (Švi/3) 6:1, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.