Šport
14 ogledov

Ferrer brez orožja za Nadala

Nadal je zagrizel v lovoriko, ki jo je dobil za zmago v prestolnici Katalonije. Žurnal24 main
Rafael Nadal je po mastersu v Monte-Carlu tudi turnir v Barceloni dobil, potem ko je v finalu gladko odpravil rojaka Davida Ferrerja (6:2, 6:4). Za Španca je to že 501. prva zmaga.

Španec Rafael Nadal je zmagovalec teniškega turnirja v Barceloni z nagradnim 1,995 milijona evrov. Številka ena svetovnega tenisa je po Monte Carlu še na drugem turnirju zapored v finalu premagal rojaka Davida Ferrerja, tokrat je bil izid 6:2 in 6:4. Za prvega igralca sveta je bila to že 501. zmaga v karieri.

Štiriindvajsetletni Nadal, ki je s polfinalnim uspehom proti Hrvatu Ivanu Dodigu presegel mejo 500 zmag v karieri (po legendarnemu Švedu Björnu Borgu drugi najmlajši), je dosegel svojo 34. zaporedno zmago na peščenih igriščih (zadnjič je izgubil v Parizu leta 2009 proti Švedu Robinu Söderlingu), osvojil pa je svoj 45. turnir, 31. na pesku, po čemer sta boljša le Argentinec Guillermo Vilas (45) in Avstrijec Thomas Muster (40).

V Barceloni, kjer lani ni igral, je bil najboljši že šestič, v finalu je še tretjič premagal prijatelja in trening-partnerja Ferrerja, ki ga v medsebojnih dvobojih zdaj vodi s 13:4. Nadal je postal tudi prvi igralec, ki je na dveh turnirjih zmagal šestkrat ali večkrat (v Monte Carlu je bil najboljši sedemkrat).

V tokratnem finalu je sredi drugega niza kazalo, da bo imel prvi nosilec težje delo. Po gladko izgubljenem prvem nizu je Ferrer v drugem vodil s 4:2, a nato do konca ni več dobil igre.

"Komaj sem čakal, da se vrnem na ta, meni izredno priljubljen turnir. Lani me je zaustavila poškodba, letos me ni mogel nihče. Niti David ne. Prikazal je dobro igro, a je bilo premalo. Žal mi je zanj, za sabo ima odlično sezono in si zasluži tudi kakšen turnir," je po zmagi dejal Nadal.

ATP, Barcelona, finale:

Rafael Nadal (Špa/1)
: David Ferrer (Špa/4) 6:2, 6:4

V Stuttgartu spet dobili domačo zmagovalko
Nemka Julia Görges je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Stuttgartu z nagradnim skladom 721.000 dolarjev. Dvaindvajsetletna tekmovalka je v velikem finalu presenetila prvo nosilko, Danko Caroline Wozniacki, in zmagala s 7:6 (3) in 6:3. Za Görgesovo, ki je prva nemška igralka z zmago v Stuttgartu po Anke Huber leta 1996, je to prva večja turnirska zmaga, pred tem je bila najboljša še lani v Bad Gasteinu. Görgesova se bo na lestvici WTA povzpela na zanjo rekordno 27. mesto.

WTA, Stuttgart, finale:


Julia Görges (Nem) : Caroline Wozniacki (Dan/1) 7:6 (3), 6:3

Italijanka Alberta Brianti pa je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Fesu. Briantijeva je v finalu premagala sedmo nosilko, Romunko Simono Halep, s 6:4 in 6:3. Za Italijanko je to prvi turnirski naslov v karieri.

WTA, Fes, finale:

Alberta Brianti (Ita) : Simona Halep (Rom/7) 6:4, 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.