Šport
6 ogledov

Ferrer izločil Nadala

David Ferrer je preprečil finale dveh velikih. Žurnal24 main
Deveti dan odprtega prvenstva v tenisu je prinesel presenečenje. David Ferrer je izločil Rafaela Nadala. Heninova je ugnala Sereno Willams.

Nadal, trikratni zmagovalec Roland Garrosa in dvakratni finalist Wimbledona, ni zbral dovolj moči za zmago nad Ferrerjem. Petnajsti nosilec ga je ugnal z 6 : 7 (3), 6 : 4, 7 : 6 (4), 6 : 2 in tako preprečil finale dveh velikih – Rogerja Federrerja in Rafaela Nadala. Velja omeniti, da je imel poraženec nekaj težav s poškodbo kolena, ki jo je dobil pred turnirjem: "Moja poškodba ni izgovor za poraz. David je bil boljši in je na koncu zasluženo slavil," je poraz dobro prenesel Nadal.

David Ferrer si je s torkovo zmago priigral prvi četrtfinale odprtega prvenstva ZDA, kjer se bo udaril s številko 20 Juanom Ignacio Chelejem. Na preostalih četrtfinalnih obračunih se bodo pomerili številka ena svetovnega tenisa Roger Federer in peti nosilec Andy Roddick, Novak Djoković (št. 3) in Carlos Moya (št. 17) ter Nikolaj Davidenko (št 4) in Tommy Haas (št. 10).

Heninova zopet boljša od Serene Williams
Pri dekletih je prva nosilka Justine Henin s 7 : 6, 6:1 premagala dvakratno zmagovalko New Yorka Sereno Williams. Američanka je imela pri izidu 6 : 5 priložnost za osvojitev niza, a je Heninova dobila podaljšano igro s 7 : 3 in v drugem nizu povsem zasenčila tekmico. Belgijka je premagala Williamsovo že na prejšnjih dveh grand slam turnirjih v Wimbledonu in Roland Garrosu.

"Od odvzema servisa sem igrala neverjeten tenis. Bila sem agresivna, kot se za številko ena svetovnega tenisa tudi spodobi. Poskušala sem diktirati igro, kar mi je tudi upelo. Zelo sem vesela,da sem Sereno premagala pred tako prekrasno publiko," je dejala Heninova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.