Šport
13 ogledov

Ferrer presenetil Noleta

Novak Đoković EPA
David Ferrer je v drugem kolu zaključnega turnirja v Londonu presenetljivo ugnal prvega igralca sveta, Srba Novaka Đokovića, ki bo mesto v polfinalu iskal v dvoboju proti rojaku Janku Tipsareviću. Tomaš Berdych se je med najboljše štiri že uvrstil z zmago proti Tipsareviću.

Španski teniški igralec David Ferrer je v drugem kolu zaključnega teniškega turnirja v Londonu z denarnim skladom 5,9 milijona evrov premagal prvega igralca sveta, Srba Novaka Đokovića, s 6:3 in 6:1. V drugi tekmi skupine A je Čeh Tomaš Berdych z 2:6, 6:3 in 7:6 (6) premagal Srba Janka Tipsarevića.

Ferrer je Đokoviću prizadejal peti poraz v tem koledarskem letu, ob tem pa ima kar 70 zmag. Španec si je z novo zmago že zagotovil polfinale, Đoković pa si bo nadaljevanje skušal priigrati z zmago proti rojaku Tipsareviću.

Đoković je v Londonu prikazal slabo igro. V prvem nizu je po vodstvu s 3:2 izgubil tri zaporedne igre in prvi niz je dobil Ferrer. Tudi v drugem nizu je bil peti igralec boljši tekmec in dvoboj dobil po uri in 15 minutah igre. Srb je na koncu napravil 33 neizsiljenih napak, kar trikrat več kot njegov tekmec.

Berdych je po porazu v uvodnem krogu proti prvemu igralcu sveta Đokoviću zabeležil prvo zmago v Londonu in ostaja v igri za polfinalni nastop. Tipsarević je v Londonu zamenjal poškodovanega Britanca Andyja Murrayja, ki je v torek zaradi poškodbe dimelj končal z nastopi na zaključnem turnirju najboljše osmerice.

Zaključni turnir, London:

Skupina B

Tomaš Berdych (Češ/7)
: Janko Tipsarević (Srb/9) 2:6, 6:3, 7:6 (6)

Novak Đoković (Srb/1) : David Ferrer (Špa/5) 6:3, 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.