Šport
126 ogledov

Ferš Eržen z osebnim rekordom do polfinala na EP

Anže Ferš Eržen Plavalna zveza Slovenije/Facebook
Slovenski plavalec Anže Ferš Eržen se je med šestnajsterico prebil z 11. časom kvalifikacij.

Anže Ferš Eržen se je na evropskem prvenstvu v Rimu v današnjih kvalifikacijah na 200 m mešano prebil v polfinale. Ferš Eržen je imel z 2:01,98 enajsti dosežek kvalifikacij, polfinale šestnajsterice pa je na sporedu danes ob 19.36.

Ferš Eržen je v kvalifikacijah za 26 stotink sekunde izboljšal osebni rekord, za državnim rekordom Petra Mankoča pa je zaostal za 41 stotink.

"Osredotočil sem se na svojo tekmo. Zadovoljen sem z osebnim rekordom in uvrstitvijo v polfinale. Že nekaj časa vem, da sem blizu državnega rekorda, danes ga sicer nisem imel v mislih, ampak popoldne ga lahko dosežem oziroma se mu še bolj približam. Plavati moram svojo tekmo, možnost za finale pa bo dodatna motivacija," je za Plavalno zvezo Slovenije po nastopu dejal Ferš Eržen.

Že pred polfinalnim nastopom Ferš Eržena pa bo znano, ali je njegovemu reprezentančnemu kolegu Petru Johnu Stevensu uspelo priti do kolajne na 50 m prsno.

Stevens si je namreč finalni nastop, ki bo danes ob 18.12, zagotovil s petim izidom polfinala 27.27. V finalu pa bo lovil svojo tretjo kolajno na prvenstvih stare celine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.