Šport
17 ogledov

Fiba vrača: proti Španiji brez praznih sedežev

EuroBasket Celje dvorana Zlatorog navijači gledalci varnostniki pregled vstop vs Simon Maljevac
Prvi dan EP je minil brez večjih zapletov. V Celju so na svoj račun prišli tudi gostinci, ki so skrbeli za dobro počutje več tisoč slovenskih navijačev.

"Moram reči, da smo pričakovali večji obisk. Morda je glavni razlog to, da smo malce bolj oddaljeni od vhoda v dvorano. Tisti lokali, ki so bližje centru dogajanja, so zagotovo imeli več prometa," je v četrtek dopoldne pojasnil eden izmed lastnikov številnih jurčkov ob dvorani Zlatorog, na katerih se je mogoče okrepiti pred tekmami in po njih. Nekaj deset metrov dlje je bilo čutiti več zadovoljstva: "Imeli smo veliko dela, tako da smo zadovoljni s prvim dnem. Lastnik si je zagotovo obetal še več zaslužka, vendar je bil lokal lepo napolnjen. Upajmo, da bo tudi v prihodnjih dneh tako."

Brez večjih zapletov

Prava zabava se je v prireditvenih šotorih pred celjsko dvorano razvila že po koncu popoldanskega 
dvoboja med Hrvaško in Španijo, ko so številni hrvaški navijači kljub visokemu porazu uživali v 
slovenskem pivu. Kljub množici ljudi pa na srečo ni bilo posebnih incidentov, nekaj nejevolje so obiskovalcem povzročili le podrobni pregledi pred vstopom v dvorano. Ogromno dela je imelo tudi 150 prostovoljcev, ki so skrbeli za številne malenkosti.

"Bilo je nekaj tehničnih in administrativnih težav, a smo vse zadeve uspešno razrešili. Dela je bilo veliko, a so odgovorni z našim delo za zdaj zelo zadovoljni," so ocenili prvi dan. Nekaj pred 12. uro je bilo pred zabojnikom, ki je namenjen prodaji vstopnic, zbranih približno 50 slovenskih navijačev, ki upajo na dragoceni košček papirja za večerni spektakel proti Španiji

Fiba naj bi vrnila nekaj vstopnic organizatorjem, tako da naj bi bila proti Špancem dvorana povsem polna. Včeraj je proti Češki približno 150 sedežev ostalo praznih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.