Šport
10 ogledov

Figo: "Cristiano potrebuje ekipo"

Figo dobro pozna rojaka Mourinha - skupaj sta sodelovala pri milanskem Interju. Reuters
Upokojeni Luis Figo je po sobotnem porazu Portugalske proti Nemčiji stopil v bran rojaku Cristianu Ronaldu. Nekdanji nogometaš Reala Madrida in Barcelone meni, da se mora izboljšati predvsem zvezna vrsta, ki zvezdniku ne priigra dovolj priložnosti. Dubajski šejk, ki želi kupiti delnice AC Milana, bi ga na San Siro pripeljal za 200 milijonov evrov.

"Menim, da mu mora ekipa dati priložnosti, da odigra dobro tekmo," je iz Lizbone sporočil nekdanji najboljši nogometaš na svetu, zdaj 39-letni Luis Figo. "Cristianov slog je zaključiti, zadeti, tako da če mu ekipa ne priigra takšnih priložnosti, potem, seveda, igra slabše."

Portugalska je na sobotni tekmi prvega kola skupine B v Lvivu izgubila z Nemčijo, ki ji je zmago prinesel gol Maria Gómeza v drugem polčasu. Figo, ki je za reprezentanco odigral rekordnih 127 tekem in zabil 32 golov, je še dodal, da morajo njegovi rojaki zdaj dobiti naslednji dve tekmi.

"Moramo se izboljšati. Portugalska ni bila dovolj učinkovita glede na priložnosti. Zdaj nimamo več časa za še kakšno napako - zmagati moramo na naslednjih dveh tekmah," je še dodal Figo. V skupini B se bodo Portugalci pomerili še z Nizozemci in Danci, ki so na prvi sobotni tekmi šokantno premagali oranžne favorite.

Dubajski šejk bi ga kupil za 200 milijov evrov

Pred dnevi so se v Italiji sicer pojavile govorice, da si želi šejk iz družine Al-Maktun kupiti 25 odstotkov delnic italijanskega prvoligaša AC Milana, v katerega naj bi vložil okrog 200 milijonov evrov, ki bi jih klub premierja Silvia Berlusconija namenil nakupu največjih zvezdnikov, tudi Ronalda.

Po poročanju dnevnika Corriere dello Sport je začel Berlusconi ob napovedanjih "petrodolarji" spet sanjati o velikem Milanu, ki bi navduševal z igro in velikimi imeni. Šejkova družina naj bi bila med najbogatejšimi v Združenih arabskih emiratih.

Italijanski premier je znan oboževalec portugalskega nogometaša, ki ga je v Milan bolj za šalo kot zares povabil že kot častni gost na finalni tekmi Lige prvakov leta 2009, ko je Ronaldo v Rimu z Manchestrom Unitedom izgubil proti Barceloni, Berlusconi pa mu je ob podelitvi kolajn poleg stiska roke izdal še neuradno povabilo med Rossonere.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.