Šport
18 ogledov

Figo napada, "Mou" brani Ronalda

Figo dobro pozna rojaka Mourinha - skupaj sta sodelovala pri milanskem Interju. Reuters
Prava trosmerna vojna se je razplamtela na Portugalskem. Po tem, ko je Luis Figo okrcal Cristiana Ronalda, ki naj ne bi "branil svoje ekipe", je v bran svojemu varovancu stopil José Mourinho.

Hiter izpad Portugalcev, še posebej ker se je zgodil proti sosedom Špancem, ni bil toplo sprejet na skrajnem zahodnem robu Iberskega polotoka. Najprej se je oglasil nekdanji kapetan reprezentance Luis Figo, ki meni, da bi se moral Cristiano Ronaldo obnašati drugače. Spomnimo – "CR9" je bil večino tekme neviden, na koncu pa je pljunil proti kameri.

Ne glede na to, ali gre za izpad ali katastrofo mora vedno braniti ekipo.
Luis Figo, nekdanji reprezentant

"Menim, da bi moral biti kapetan drugačen od ostalih. Ne glede na to, ali gre za izpad ali katastrofo, mora vedno braniti ekipo. V težkih trenutkih mora za svoje moštvo tvegati tudi glavo," je za Record dejal nekdanji igralec Reala Madrida in Barcelone.

Medtem se je oglasil še drugi "težkokategornik" portugalskega nogometa – novi trener Reala José Mourinho. "Mou" je takoj izkoristil priložnost in krenil v obrambo svojega novega varovanca, ki ga bo moral v naslednji sezoni ukrotiti na Santiagu Bernabéuu.

Cristiano je lahko miren in uživa v počitnicah, ker mu v naslednji sezoni nihče ne bo naprtil odgovornosti celotne ekipe.
José Mourinho, trener Reala Madrida

"Sem trener Real Madrida in Cristiano Ronaldo je moj igralec," je dejal Mourinho. "Imam samo en komentar: v mojih ekipah, ko  zmagujemo, zmagujemo vsi. Ko izgubimo, izgubim jaz. Zato je Cristiano lahko miren in uživa v počitnicah, ker mu v naslednji sezoni nihče ne bo naprtil odgovornosti celotne ekipe," je še dodal in usmeril strupeno puščico proti selektorju Carlosu Queirozu in njegovi očitni taktiki – če ne veste, kaj storiti, podajte Ronaldu!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.