Šport
15 ogledov

Filip Flisar odličen osmi!

smučarski kros Vancouver olimpijske igre 2010 Filip Flisar
1/18
Žurnal24 main
Smučarski kros je nova olimpijska disciplina in dala je novega slovenskega junaka. Filip Flisar se je prebil prek kvalifikacij, osmine finala, četrtfinala, obstal v polfinalu in dosegel osmo mesto.
Lahko sem zadovoljen tako z vožnjami kot z uvrstitvijo. Za prvi nastop na velikih tekmovanjih je to več kot odlično. Nisem pa bil niti tako daleč od kolajne. Če v polfinalu ne bi zadel v smučko Kanadčana, bi se gotovo do konca boril za drugo mesto. Če bi se uvrstil v finale, pa bi bilo treba premagati le enega tekmeca.
Filip Flisar

Mariborčan Filip Flisar se je izkazal na olimpijski tekmi v smučarskem krosu. Na atraktivni in tehnično zahtevni progi je zasedel je osmo mesto, potem ko je imel v polfinalu in malem finalu nekaj smole. Zmagal je Švicar Michael Schmid pred Avstrijcem Andreasom Mattom in Norvežanom Audunom Groenvoldom.

Dober dosežek je Flisar napovedal že v kvalifikacijah, ko je dosegel osmi čas, z odličnimi predstavami pa je nadaljeval tudi na tekmi. V osmini finala je gladko zmagal in izločil nekdanja smučarja Caseyja Pucketta in Kanadčana Stanleya Hayerja, ki sta bila nekoč zelo solidna v svetovnem pokalu.

V četrtfinalu je zaostal le za domačinom Christophom Delboscom, prav slednji pa je krivec, da se Slovenec ni še bolje odrezal. V polfinalu sta se namreč zapletla, Flisar je zadel ob Delboscovo smučko in zaostal že na startu. V nadaljevanju je sicer poskušal zaostanek nadoknaditi, a pri tem ni uspel. Za uteho ga je čakal nastop v malem finalu, v katerem se je poskušal izogniti gneči in manjšem zapletu pred njim, toda izbral je napačno linijo, zgrešil vratca in bil diskvalificiran.

Lahko sem zadovoljen tako z vožnjami kot z uvrstitvijo. Za prvi nastop na velikih tekmovanjih je to več kot odlično. Nisem pa bil niti tako daleč od kolajne. Če v polfinalu ne bi zadel v smučko Kanadčana, bi se gotovo do konca boril za drugo mesto. Če bi se uvrstil v finale, pa bi bilo treba premagati le enega tekmeca. A zaradi tega še zdaleč nisem razočaran, v smučarskem krosu tekmujem šele dve leti in še pred časom ni bilo videti, da bom osmi na največjem tekmovanju. Imel pa sem tudi en velik primanjkljaj. Na treningu sem uničil smuči in sem šel na start, mimogrede ta mi ni ustrezal, kar z nepripravljenimi, saj nimam rezervnih,” je bil zadovoljen Flisar, ki je dosegel realno uvrstitev. Pred njim so bili tekmovalci s svetovnega vrha. To še posebno velja za tekmovalce, ki so nastopili v velikem finalu.

 

ZOI, smučarski kros (M):

1. Michael Schmid (Švi)
2. Andreas Matt (Avt)
3. Audun Groenvold (Nor)
4. Christopher Delbosco (Kan)
5. Enak Gavaggio (Fra)
6. Davey Barr (Kan)
7. Scott Kneller (Avt)
8. Filip Flisar (Slo)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.